Clarkson i Hammond ismijali Hamiltona

drivetribe

Legendarna ekipa britanskog Grand Toura (ex. Top Gear) Jeremy Clarkson i Richard Hammond su opleli komičnu paljbu po Lewisu Hamiltonu u svojoj TV emisiji.

Britanski je dvojac predstavljao najnoviji Mercedesov hiperautomobil AMG Project One u čijem je razvoju sudjelovao i ovogodišnji svjetski prvak Formule 1 Lewis Hamilton.

Britki se Clarkson odmah nadovezao kako pretpostavlja da će na retrovizorima biti naušnice na što je Hammond dodao: “I tetovirana karoserija”.

“A kada dođe na odredište, satelitska navigacija kaže Hashtag Blessed”, nastavlja Clarkson zbijati šala na Lewisov račun.

Tu se ekipa nije zaustavila već nastavlja s financijskom stranom hiperautomobila: “Koštati će dva milijuna funti, ali ovdje ne piše je li u cijenu uračunat i porez”, dodaje sol na Hamiltonovu ranu Clarkson.

Hammond od smijeha nije imao ništa za nadodati osim zaključiti: “Jeremy, baš si drzak”. Treći član ekipe James May je ispratio skeč dobro raspoloženog dvojca sa smješkom.

Lewis Hamilton se prije dva mjeseca našao na udaru javnosti nakon curenja liste utajivača poreza (Paradise Papers) u britanskom listu Guardian, bastionu istraživačkog novinarstva. Prema njihovim podacima je izbjegao plaćanje poreza na privatni avion vrijedan oko 16,5 milijuna funti.

Lewisu svakako neće biti lako oprati mrlju u britanskoj javnosti.