Finac Mika Hakkinen je nakon više od 25 godina otvorio dušu o odnosu s bivšim momčadskim kolegom Ayrtonom Sennom.

Hakkinen smatra velikom privilegijom što je dobio priliku voziti u istoj momčadi s legendarnim Brazilcem, ali kaže da mu nije bilo lako. Obojica su bili 100 posto odlučni u naumu biti najbolji.

Leteći Finac je zasjeo na mjesto IndyCar zvijezde Michaela Andrettija tri utrke prije kraja sezone u Estorilu ’93.

“Kad sam započeo F1 karijeru u McLarenu, Ayrton me uopće nije poštovao. Razgovarali jesmo, ali bilo mi je poprilično jasno da me ne cijeni ni najmanje”, započinje Hakkinen iznositi stečene utiske nakon dugo vremena.

“Bio sam u redu s tim. Mladi momak iz Martinlaaksoa je nastavio obavljati svoj posao, dužnosti i napredovati. Svoj sam posao napravio u portugalskom Estorilu kad sam odvozio brže vrijeme od njega u kvalifikacijama”.

Hakkinen kaže da mu je tada Ayrton prišao i upitao: “Kako si pobogu odvozio brže vrijeme od mene?”, pa mu je Mika odgovorio: “Hey, imam veća muda”, na što je Ayrton skroz poludio.

Toliko se razljutio da mu se unio u lice i počeo pričati o svojoj cijeloj karijeri i svjetskim prvenstvima koja je pobijedio pa ga pritisnuo uza zid i kazao: “Nemoj ni pokušavati”.

Nakon toga Mika kaže da njihov odnos nikad više nije bio dobar. “Ayrton je primjetio da sam mu prijetnja, kako bi mogao izgubiti status najboljeg vozača u svijetu i da dolaze mladići (on i Schumacher) koji se neće ustručavati boriti na stazi s njim”.

Hakkinenovo svjedočanstvo svakako baca novo svjetlo u povijesnom mozaiku Ayrtona Senne.