Kubica na odlasku iz Williamsa?

kubica

Veliki sponzor Roberta Kubice kaže da će potražiti neku drugu momčad u kojoj bi Poljak mogao nastupati 2020. godine. Zasad Williamsu ide jako loše i uvjerljivo su najsporija momčad na gridu, dok Robert također ne bilježi zavidne rezultate jer ga je novak George Russell pobijedio u svih sedam kvalifikacijskih okršaja.

Povratak Roberta Kubice u Formulu 1 je dočekan s oduševljenjem, ne samo zato što slovi za jednog od najtelentiranijih vozača generacije, već i zato što nastupa s velikim hendikepom zbog ozljede desne ruke.

Ozljedu je zadobio na revijalnom rallyu u 2011. godini i očuvanje ruke mu je bilo pod velikim upitnikom. Poljak se uspio oporaviti od ozljede koja mu je definitivno promijenila život i trkaću karijeru te se nakon osam sezona uspio vratiti u najelitnije trkaće natjecanje.

Ipak, stvari mu ne idu lako jer se Williamsov bolid jako loše ponaša u zavojima i generalno mu nedostaje brzine i balansa. Jedini pravi konkurent mu je momčadski kolega George Russell koji slovi za novu veliku nadu Mercedesa i prošlogodišnji je GP2 prvak.

Kubica je testirao za Renault 2017. godine, a onda i za Williams. Bivši francuski poslodavac je želio da Bobby K uspije, ali to nije bio onaj s kojim su otežavali planove velikim momčadima s vrha u sezoni 2010.

Glavni Kubičin sponzor, petrokemijska tvrtka Orlen, ga podupire s 10 milijuna eura po sezoni, ali već navode kako traže nove opcije.

“Sve su karte na stolu, a ovo je posao Roberta i Orlena. Imamo neke mogućnosti i često raspravljamo o tim temama”, kaže Daniel Obajtek, predsjednik kompanije.

“Sve ovisi o Robertu i koji će smjer odabrati. Povrh svega, on najbolje zna kako se osjeća i gdje se vidi”, zaključio je.