Otac Roberta Kubice kaže kako je njegov 33-godišnji sin još u igri za Williamsovo sjedište iduće sezone.

Iz više izvora saznajemo kako je Poljak imao dobre šanse za povratak u sjedište F1 do posljednjeg testa u Abu Dhabiju. Tada je Rus Sergey Sirotkin pokazao zavidnu brzinu, a naročito veću sponzorsku kesu.

Posljednje informacije iz Williamsa navode kako ne planiraju donošenje konačne odluke u skorom roku, unatoč tvrdnjama ruskih medija da će dogovor sa Sirotkinom biti sklopljen već danas!

Kubičin otac Artur navodi kako poljski tabor još nije odustao od borbe za sjedište: “Nadamo se dobroj odluci za nas koja će biti donesena do Božića. Poduzimamo sve korake da ih uvjerimo u akviziciju Roberta”.

Otac još nije kazao koji su točno ti ‘koraci’, ali priznaje u jeku špekulacija Sirotkinovih 15 milijuna dolara kako su novci ti koji ponekad najglasnije pričaju. Sirotkina podupire ruski predsjednik Putin, dok Robert može donijeti 8 milijuna sponzorskih novaca.

“Naravno da je najbitnije ono što vozač donosi timu. Ponekad su to vještina, znanje i iskustvo, a s druge strane je novac”, priznaje stariji Kubica.

Robert je navodno viđen jučer u sjedištu Williamsove tvornice u Grovu.