Robert Kubica pregovara s Williamsom u vezi preuzimanja uloge razvojnog vozača ove sezone jer su mu šanse za trkaće mjesto izuzetno male.

Sergey Sirotkin je izgledni novi trkaći vozač britanske momčadi uz 19-godišnjeg Lance Strolla kojem će ovo biti druga sezona u Formuli 1.

22-godišnji Sirotkin je svakog dana sve bliže željenom sjedištu s obzirom da mu je sunarodnjak Danil Kvyat pronašao mjesto u Ferrarijevoj konjušnici u Maranellu, a Paula di Restu i Pascala Wehrleina se više niti ne spominje u špekulacijama.

Williamsova će odluka navodno biti rezultat evaluacijskog procesa na temelju performansi, a vjeruje se da je Sirotkin u tome i uspio.

Kubica, a i dosta njegovih štovatelja su žarko željeli ove godine da on osigura mjesto u Williamsu. S obzirom na razvoj situacije i vrlo malu šanse da se to i ostvari, Poljak i njegov tim imaju novi prioritet – osiguranje mjesta razvojnog vozača.

Kubica je navodno spreman pomoći Williamsu u ovogodišnjoj kampanji. Njegov će fokus biti glavna podrška momčadi za što bolji razvoj performansi bolida.

Takav bi potez bio dobar za obe strane jer je Williamsu prijeko potreban iskusni vozač. Lance Stroll ima samo jednu sezonu F1 iskustva, dok Sirotkin tek treba započeti debitantnsku sezonu.

Iz Williamsa zasad ne pristižu nikakve informacije, a službeno bi trebali predstaviti vozačku postavu u toku mjeseca.