SimRoom PolePosition – strast i utrke susreću vještinu i sigurnost

Formula 1 i MotoGP od svog nastanka privlače pozornost mnogih ljudi, a neki u tome nađu i više od puke uživancije, razbibrige ili načina za razbijanje nedjeljne dosade.

Brzinski sportovi, uključujući i skijanje su me privlačili još dok sam bio klinac. San mnoge djece je okušati u sportu gdje vještina i znanje graniče s nevjerojatnim i biti dijelom sporta jednog dana ili upoznati svoje heroje. Za mnoge to ostane samo san.

Romanopisac i novinar Ernest Hemingway je svojevremeno kazao: “Samo su tri sporta: borbe s bikovima, motorsportske utrke i planinarenje; sve ostalo su samo obične igre”.

U svijetu su se u proteklih 20 godina ili bolje rečeno pojavom interneta, stvari rapidno promijenile, naročito u svijetu tehnologije i gaminga. Danas je pojam e-sport poznat gotovo svima, a prije dvadesetak godina je o tome malo tko više znao. Iako je e-sport prema nekim izvorima nastao u ludim ’70-ima, prelazi u mainstream tek krajem 90-ih s igrama Starcraft, Warcraft, Call of Duty, Counter Strike itd.

Južna Koreja je jedna od najpoznatijih e-sport nacija

Danas e-sport ima razne oblike, a ističu se FPS (first-person shooteri), MOBA-e (Multiplayer online battle arena – Dota, LoL), borbene igre (UFC, Tekken), sportske (FIFA, NBA2K, Formula 1) i strateške (Real time strategy – Starcraft).

Na valu nove tehnologije sam se odlučio za Simracing, jednog od vjerujem najkorisnijih žanrova jer doprinosi u sigurnosti svim članovima motoriziranog društva.

Začetak SimRoom PolePosition

SimRoom PolePosition je nastao iz strasti koju njegujem još od pete godine ilitiga F1 sezone 1994. Uz praćenje sporta na TV-u jedna od najdražih zanimacija uz igralište su mi bile PC i Playstation 1 trkaće igre.

S rođacima i prijateljima se vozilo Superbike motore, GP2, Gran Turismo, Driver, TOCA, Formula 1 tako da me rano i lako ‘zarobilo’. Nažalost, tada još nije bilo napredne tehnologije kao danas već je sami 3D bio velika novost, a igre više arkadne negoli simulacijske.

Iz ureda SimRoom PolePosition

Danas su stvari dosta drugačije, vrhunska oprema i simulacije su doživjele puni procvat na valu tehnološkog razvoja. Sada trkaći entuzijasti i eksperti mogu uskočiti u auta i staze iz snova i pokazati što mogu u sigurnosti simulatora.

Ovdje se uči o svijetu utrka, osnovne i napredne vozačke tehnike te o važnosti sigurnosti i da je uvijek imamo na prvom mjestu. Nevjerojatno realistične simulacije danas nude i više od pukog utrkivanja iz zabave, već su moćan alat za edukaciju i usavršavanje vještina koje nam poslije mogu pomoću na trkaćoj stazi ili pridonijeti sigurnosti na cesti.

Zašto posjetiti SimRoom PolePosition?

  • Realistično iskustvo – nama su trkaći simulatori od velikog značaja pa smo odabrali vrhunsku kvalitetu jer ne pristajemo na kompromise kada je vozačka oprema u pitanju. Već nakon tridesetak minuta počinjete osjećati laganu bol u rukama i fizički zamor. a kapljice znoja se cijede niz vjeđe kao da ste na stazi. Koristimo najbolju opremu i premium simulaciju s  naprednim enginima da bi našim posjetiteljima omogućili što realniji osjećaj i pristup sportu.
  • edukacija – Sigurnost prvo! Ona je najbitnija u cijeloj ovoj priči. Simulacije utrka nisu samo u vezi brzine, uzbuđenja, adrenalina već dubljeg razmijevanja i razvoja prakse što se tiče sigurnosti i kontrole. Utrkama se pristupa s velikom odgovornošću za svoje akcije jer nitko ne želi pristupiti tako nečemu i onda izgledati kao idiot što je rekao Max Verstappen.
  • razvoj vještine – s trenerom u SimRoom PolePosition možete proći sve što vas zanima. Njeguje se personalizirani pristup i cilj je da već nakon prvog termina osjetite preko 20% poboljšanja i širenje vidika. Bez obzira jeste li početnik ili iskusnjara, uvijek se nešto novo ima za naučiti i testirati.
  • pristupačnost – maksimalno izlazimo u susret našim posjetiteljima uslužnošću i cijenom. Sve što trebate je kontaktirati nas, ugovoriti termin i doći na vrijeme. Vas će sve dočekati spremno za nezaboravno trkaće iskustvo.
  • izgradnja zajednice – jedan od glavnih ciljeva nam je promicanje ove vrste zabave i rekreacije koja ide na duge staze. Stvorili smo motorsportski prostor za mlade i starije uzraste. Najmlađi posjetitelj je imao 12, a najstariji skoro 70 godina. Oba su uživala i teško nam je bilo dok smo ih odvojili od simulatora. Ovdje uvijek možete podijeliti iskustva, raspravljati o tehnikama vožnje i s vremenom izgraditi kvalitetan odnos s domaćinom i ostalim sudionicima.
  • ulaganje u sebe – nikada ne žalite novce uložene u sebe, tako nam mudri govore. Svjedoci smo sigurnosnih ugroza na cestama, a ovo je jedno od najboljih oruđa za bolje opažanje, reagiranje i izbjegavanje opasnosti s kojima se često susrećemo.

Za nas je glavni naglasak na podučavanju o vještini i sigurnosti jer time pridonosimo razvoju boljih i odgovornijih vozača. Ovo nije samo mjesto za zabavu, već učenje, povezivanje, osobni razvoj, ali i ono što svi koji ovdje dođu žele – okušati svoje snove.

Nadam se o(p)stanku na tržištu i još dugi niz godina promicati motorsport, raditi na razvoju, imati pozitivan utjecaj na našu okolinu i biti mjesto koje naši korisnici pamte po dobrom sjećanju i provedenom vremenu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.