Hamilton: Ne znam koliko ću još ostati u F1

hamilton

Lewis Hamilton priznaje da vodi osobnu dilemu u vezi vlastite F1 budućnosti. Iako četverostruki prvak želi nastaviti trkaću karijeru, boji se da propušta ostala životna iskustva.

Hamiltonov ugovor s Mercedesom istječe na kraju sljedeće sezone, a očekuje se da za vrijeme zimske stanke produži sa srebrnom strijelom na još najmanje dvije sezone.

Iako bi se Hamilton i Mercedes najvjerojatnije vrlo brzo složili oko uvjeta, Britanac priznaje kako bi rado istražio i ostale prilike i mogućnosti, van utrkivanja.

“Još imam jednu godinu s momčadi i želio bih nastaviti, ali sad sam u životnom trenutku kad se roje pitanja”, započinje Lewis.

“Ne možete se samo tako vratiti u F1. Bez obzira bila to jedna ili pet godina, uvijek ćete nešto propustiti”, dodaje.

“Postoji uzrečica među vozačima da ostajemo koliko god to možemo. Nisam siguran da u tu vjerujem jer vjerujem da u životu ima i puno više od toga. Dosta je stvari koje sam propustio u životu”, objašnjava Hamilton.

“Nedavno sam pričao s najboljim prijateljem o stvarima na koje zavidim i kojima se radujem, poput života na jednom mjestu, dnevne rutine, zabavne večeri s prijateljima i obitelji”.

“Svake godine dok sam u sportu, takve stvari odgađam. Doduše, poslije 40. godine će biti podosta vremena za takve stvari”.

Razlog zašto su se Hamiltonovi planovi promijenili je smrt bliske osobe. Nedavno mu je ujna umrla od raka i posljednji je dan života kazala: “Radila sam svaki dan s planom kako bih jednog dana prestala i radila samo ono što želim, ali tada sam ostala bez vremena”. “Tako da se sada borim sam sa sobom”, priznaje Lewis.

“Živim život dan za danom i pokušavam izvući maksimum iz njega. Želim ostati na stazi, ali znam da postoje i druge stvari koje me privlače. Nadam se kako ću napraviti promjene u pravo vrijeme”, smatra Hamilton.

Lewis kaže da ga ne zanima karijera političara, ali da postoje kulturološke stvari u koje bi se volio uključiti: “Otkrio sam neke svoje snage i kvalitete i ne bi me bio strah početi s dna i penjati se kroz rad”.

“Ne smeta mi stažiranje, rado bih učio neki novi zanat. Mislim da je to uzbudljivo i raduje me ideja da tako nešto radim. Drugačije je sve ako se morate brinuti o mirovini i nemate financijsku stabilnost”, navodi aktualni prvak.

“Već sam radio u vezi dobrotvornih zaklada i uskoro se pripremam za budućnost kako mi se bliži kraj u F1. Trebam staviti stvari na svoje mjesto prije tog trenutka”, zaključio je Lewis.