Bonov prelazak u Ferrari upitan?!

Ovih se dana postavlja pitanje hoće li Peter Bonnington zvani Bono pratiti svog trenutnog vozača Lewisa Hamiltona u Ferrari. Međutim, želi li to napraviti, odluku će morati donijeti sam.

Sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton je ranije ovog mjeseca uzdrmao automobilistički svijet objavivši kako će prijeći iz Mercedesa u Ferrari nakon predstojeće sezone. Sasvim logičan potez od Britanca bio bi pozvati članove Mercedesa, uključujući njegovog trkaćeg inženjera Petera Bonningtona – Bona da mu se pridruže u novoj avanturi u Maranellu.

Ali, postoji problem. Ako je vjerovati inače vjerodostojnom Motorsport.com-u, postoji klauzula u Hamiltonovom ugovoru s Mercedesom – ako odluči napustiti momčad, ne smije pozvati druge članove Mercedesa da mu se pridruže, slično Marquezu i Hondi! To znači da je malo vjerojatno kako ćemo vidjeti Hamiltona i Bona u suradnji nakon 2024.

Sve to ipak ne znači da bilo tko iz momčadi, pa tako i Bono, ne može svojevoljno napustiti Mercedes. Ako Bono želi nastaviti suradnju sa sedmerostrukim prvakom, odluku će morati donijeti bez vanjskog utjecaja.

Hamilton ima samo riječi hvale za svog trkaćeg inženjera

“Vječno sam zahvalan Bonu na njegovom radu, mislim da nijedan drugi trkaći inženjer nije radio sa mnom toliko dugo kao on.”, kaže Hamilton.

“Poput brata mi je, jedan od rijetkih ljudi koji me trpe sa svim mojim manama. Njegova mirnoća tijekom utrke je uistinu izvanredna.”, dodao je.

Iz Ferrarija govore kako bi pozdravili Bonov dolazak u Maranello, ali odluka nije njihova. Posljednju riječ o tome može donijeti samo Bono.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.