Lewis Hamilton se zavjetovao kako će se boriti za o(p)stanak Formule 1 na Silverstonu. Aktualni prvak smatra kako se radi o ultimativnoj povijesnoj stazi i dat će sve od sebe da ne dođe do crnog scenarija.

Ovog se vikenda održava posljednja utrka po trenutnom važećem ugovoru na Silverstonu. Još se uvijek ne zna budućnost VN Velike Britanije za 2020. godinu, ali se vode pregovori nakon što su aktivirali klauzulu za prekid suradnje 2017. godine.

Hamilton vjeruje kako bi Formula 1 izgubila svoju suštinu bez Silverstone u kalendaru. “Ovo je GP kojeg nikada ne smijemo izgubiti. Ako F1 izgubi Silverstone, izgubit će i svoju esenciju”, kaže prvak.

“Imam osjećaj da moram napraviti potez ‘Ne, dok se ja utrkujem’. Ne dok sam ovdje, izborit ću se za to. Ovdje dolazi najviše publike u sezoni i ne smijem dopustiti da se to dogodi. Moramo se izboriti za Silverstone”, objašnjava.

Silverstone je povijesni dom britalnskog motorsporta i domaćin prve utrke F1 prvenstva 1950. godine. Otad je uvijek prisutan u kalendaru, a staza je u zadnjoj deceniji i modernizirana kako bi odgovarala sve strožim sigurnosnim standardima.

“Ovo je utrka koju najviše iščekujem u godini, a i najviše uživam u njoj. Obožavatelji diljem svijeta hrle ovdje, a i atmosfera je uvijek vrhunska”, zaključio je peterostruki F1 prvak.