Hamilton otvorio dušu o trnovitom putu do uspjeha

Peterostruki F1 prvak Lewis Hamilton priznaje kako je njegov put do uspjeha bio trnovit i da su postojali jako teški trenuci duševne patnje.

Hamilton je bio gost talk-show zvijezde Davida Lettermana u Netflixovoj seriji My Next Guest Needs No Introduction (Moj sljedeći gost se ne treba predstaviti). Lewis je otvorio dušu i iznio kroz kakav je težak stres i pritisak prolazio dok se borio za svjetske titule.

Od dana ulaska u Formulu 1, Britanac se nalazi u vrhu najelitnijeg vozačkog sporta. U početničkoj sezoni 2007 se borio s dvostrukim prvakom Fernandom Alonsom da bi u posljednjoj utrci sezone ‘ostao’ bez mjenjača preko 30 sekundi. Hamilton je pao na začelje poretka i prepustio titulu uzoru iz djetinjstva Kimiju Raikkonenu.

Narednu je sezonu 2008 imao burni rasplet u posljednjim metrima na kišnom Interlagosu. Izjava Martina Brundlea “Is that Glock?!” je ušla u sportske anale kad je Lewis u posljednjem zavoju prestigao Toyotina vozača i osigurao naslov, dok je Massin stožer u Ferrariju započeo preuranjeno slavlje.

Hamilton se za naslov sa Sebastianom Vettelom i Fernandom Alonsom borio do finiša sezone 2010. i 2012. godine, ali unutarmomčadski obračun s prvakom iz 2009. Jensonom Buttonom je ostavio traga na bodovnom saldu. To ga je primoralo na promjenu sredine i odabir Mercedesa.

Sada peterostruki prvak tvrdi kako je najvažnije od svega bilo suočiti i nositi se s masivnim padom u svrhu kasnijeg postizanja uspjeha.

“Mentalno gledajući, imate masovne uspone, pobjede i uspjehe, a onda uslijede i masovni padovi. Postoje onda i neke stvari o kojima nikad nisam pričao, ali i mi patimo od određenih mentalnih problema poput nesigurnosti i nestabilnosti”.

hamilton njemačka
I srebrna strijela zna pokazati neposlušnost

“Mislim da je održavanje sebe kada dotaknete dno najvažnije što možete napraviti kao sportaš”, objasnio je aktualni prvak.

“Ako si sretan, pronaći ćeš snagu na mrtvom dnu, a najbitnije je kako. Sve je stvar kako ustaješ, a ne padaš”, dodaje.

Hamilton je u nastavku Lettermanu priznao kako nikada nije razmišljao o odlasku iz sporta i inzistira kako će nastaviti s istim žarom voziti kao i dosad.

“Michael se prvi put povukao kad je imao 38. Ja imam 33. Mislim da definitivno mogu voziti još 5 godina”, kazao je Hamilton kojem ističe ugovor s Mercedesom na kraju sezone 2020.

“Još sam uvijek zaluđen pobjedama. Ono što me pogoni je ono što sve manje vidim u ljudima protiv kojih se utrkujem, a to je vatra”.

“Imam ovu priliku i radije ću se nastaviti poboljšavati, rasti i gurati nego se opustiti. Moram nastaviti raditi dok god ide tj. dok više ne budem uživao”, zaključio je.