Ponavljanje ovogodišnje sezone bez pobjede bilo bi neprihvatljivo za Jorge Lorenza, izjavio je šef njegove posade Cristian Gabarrini.

Nakon što je krajem prošle godine Lorenzo napustio Yamahu s kojom je osvojio tri naslova prvaka kraljevske klase, pridružio se Ducatiju. Tamo mu je dodijeljen Gabarrini kao glavni inženjer i šef njegove posade, koji je ujedno 2007. godine vodio Caseya Stonera do naslova prvaka.

Španjolac je ove godine imao sezonu za zaborav gdje je konstantno bio u sjeni kolege Doviziosa i tako uspio ostvariti samo tri postolja bez ijedne pobjede. To je prvi slučaj nakon njegove debitantske sezone 2005. godine u klasi 250 cc.

Prvenstvo je završio tek na sedmom mjestu, što mu je najlošija pozicija ikada, dok je njegov timski kolega imao šansu za osvajanje naslova sve do posljednje utrke.

Gabarrini je ponovno došao u Ducati krajem prošle godine zajedno s Lorenzom, nakon što je proveo godinu dana s Hondom i Jackom Millerom.

U osvrtu na tek završenu sezonu rekao je da je ovo sveukupno bila godina uspjeha, ali da se za iduću treba nešto dodatno poduzeti.

“Opća ravnoteža je pozitivna, ali ciljevi se mijenjaju kako vrijeme prolazi”, rekao je.

“Na početku sezone usredotočili smo se na Jorgeovo povjerenje motociklu. Kasnije je morao uvijek biti među prvih pet. Konačno se morao boriti za pobjedu bez obzira kakva bila utrka ili uvjeti.”

“Na posljednjim utrkama je bio tamo i mislim da bi s još dvije to i potvrdio.”

“Ako iduće sezone budemo nailazili na iste probleme kao i u 2017., nećemo imati nikakvih isprika. Druga takva sezona bi bila neprihvatljiva”, navodi Lorenzov glavni inženjer.

ducati lorenzo

Unatoč prilagodbama Lorenzo je održao svoj stil

Gabarrini je rekao da unatoč svem trudu koji je Lorenzo uložio u prilagodbu Ducatijevom motociklu i dalje održava svoj stil gdje napada zavoj većim brzinama od “normalnih”.

“Jorge je uspio prilagoditi stil vožnje kako bi iskoristio jake točke ovoga motocikla”, objašnjava.

“Nastojao je raditi na stvarima koje mu nisu prirodno dolazile da bi bio brži.”

“S Yamahom je savršeno znao kako bi u svakom trenutku reagirao na motociklu i morao je isto naučiti s Ducatijem.”

“On nije izgubio svoj stil, svoju suštinu, samo ju je prilagodio”, zaključuje Gabarrini.