Jorge Lorenzo je prošao liječnički pregled uoči velike nagrade Japana, ali i dalje nije siguran hoće li se utrkivati jer se još nije u potpunosti oporavio.

U prošla dva trkaća vikenda, Lorenzo je pretrpio ozljede. Prvo je u Aragonu ozljedio desni gležanj i lijevi zglob, a u Tajlandu tjedan kasnije na treningu i slomio lijevi zglob.

Španjolac je rekao kako njegov nastup u Motegiju ovisi o stopi oporavka, no dan prije početka akcije se ne osjeća potpuno spremnim.

“Vrlo sam razočaran jer sam znao da postoji prijelom. Ali mislio sam da će se nakon 13-14 dana oporavka ozljeda zaliječiti i da ću se ovdje osjećati puno bolje”, rekao je Jorge.

“Iskreno ne osjećam se puno bolje, zapravo manje, više isto.”

“U prvim danima sam osjetio napredak pa sam počeo plivati i čak raditi neke vježbe, ali kad malo opteretim zglob, osjećam poprilično veliku bol nakon nekoliko sati.”

“Zglob je poprilično upaljen i osjećaj nije dobar. Bol je jaka kada radim neke pokrete”, objašnjava.

Lorenzo će voziti prve treninge, ali ne očekuje da će izdržati cijele sesije. Također mora biti oprezan jer ga u naredna dva vikenda čekaju još dvije utrke.

“Ne očekujem da ću se sutra dobro osjećati na motociklu, ali nikad ne znate”, nastavlja.

“Komplicirano je, jer da se ova vrsta ozljede sanira bez operacije potrebno je mnogo vremena. A čekaju nas tri trkaća vikenda zaredom tako da je teška situacija.”

“Naravno stanje se može i pogoršati, a također znam da sigurno neće biti puno bolje za osam-devet dana na Phillip Islandu. Za Maleziju znam da će biti barem malo bolje, a za Phillip Island ne, a pogotovo za ovaj vikend.”

“Ono što me brine nije bol jer sam se utrkivao mnogo puta s puno jačom boli. Zabrinjava me činjenica da nisam bio na operaciji i da mi kost može iskočiti iz čašice ako ju previše opteretim, a to se može desiti pri jakim kočenjima”, zaključuje Lorenzo.