Jorge Lorenzo kaže da nema što izgubiti u pohodu za vodećim Marcom Marquezom, koji će prema Lorenzovim riječima biti pod malim pritiskom.

Nakon nimalo ugodnog starta sezone, Lorenzo se u posljednje dvije utrke vratio u stare vode te uvjerljivo pobijedio te sada, nakon sedam od 19 utrka zaostaje 49 bodova za vodećim Marquezom.

Ovakav bodovni sustav je uveden 1993. godine i ako bi Lorezno uspio doći do naslova prvaka s trenutnih 49 bodova zaostatka, to bi bio apsolutni rekord.

Prošle godine nakon šest utrka Marquez je zaostajao 37 bodova za vodećim i na kraju uspio osvojiti naslov, što ga čini trenutnim rekorderom preokreta.

“Loša vijest je da smo jako daleko od njega [Marqueza]. Dobra vijest je da imamo još puno utrka do kraja”, rekao je Lorenzo u osvrtu na razmak njega i Marca.

“Prije Mugella ovako što zamišljati je bilo gotovo nemoguće, a sada je moguće, iako vrlo, vrlo teško. Ali imamo priliku.”

Mugello i Barcelona su već tradicionalno Lorenzova zemlja, no idući na rasporedu je Assen gdje je Španjolac do sada ostvario samo jedno postolje 2011. godine.

“Iskreno, ovo prvenstvo se tako puno mijenja. Također i ja mogu izgubiti puno bodova u teškoj utrci”, objašnjava.

Primjerice Assen je staza na kojoj puno godina nisam ostvario dobar rezultat, a prošla godina je bila jako loša.”

“Iskreno, naš motocikl je sada vrlo konkurentan, osjećam se sjajno i vjerojatno imamo najkompletniji Ducati ikada. Dakle, to je vrlo dobar signal.”

“Dobra stvar za nas je da nemamo pritiska. Nemamo što za izgubiti. Marc ima malo pritiska u tom aspektu, zar ne?”

Moderni MotoGP je dovoljno nepredvidljiv za sve scenarije

Objektivno gledajući, u ovom trenutku Spartanac zaostaje za sve konzistentnijim Marquezom 49 bodova i šanse da ga stigne su gotovo nikakve, no…

“U svakoj utrci se sve može dogoditi. Lako je pogriješiti, svi su na granici, a i vremenske prilike mogu sve začiniti”, nastavlja Lorenzo.

“I svi najjači vozači, svi najbrži vozači u vrhu prvenstva su ludi, pa mogu vrlo lako stvoriti puno čudnih situacija.”

“Zbilja je teško, ali ostalo je još puno bodova u igri”, zaključuje Spartanac.