Button: Formula E mi nije napeta, a IndyCar me straši

button

Bivši vozač Formule 1 Jenson Button nema interesa da se utrkuje u IndyCar seriji. Priznaje kako ga je strah i čudi hrabrosti koju vozači imaju.

Button je uzeo godinu odmora od utrka ove godine, ali unatoč nastupu na VN Monaka kaže da nema u planu povratak u Formulu 1.

Naglašava kako nije gotov s utrkivanjem i da sada važe opcije za novi start u nekoj od ostalih trkaćih serija. Već je poslije VN Monaka gdje je mijenjao Fernanda Alonsa jasno kazao da ga više ne zanima Formula 1.

O IndyCaru prvak F1 iz 2009. godine nema dobro mišljenje jer smatra da je životna ugroza prevelika. U proteklih šest godina su mu smrtno stradala dva sunarodnjaka i bivši karting rivali – Dam Wheeldon i Justin Wilson.

“Doista nemam interesa za IndyCar. Tamo ima odličnih vozača, ali me strašno strah. Čudi me kako se još utrkuju. To su jako hrabri momci jer ga ne bih ni dotakao. Smatram to nepotrebnim u ovoj fazi karijere”, iznosi Button.

Mnogi su se bivši F1 vozači preselili u Formulu E, ali Button navodi kako električna trkaća serija nije za njega.

“Formula E zasigurno ima mjesta među natjecanjima. Odlična je za proizvođače i tehnološki razvoj i uvjeren sam kako će se nastaviti. Zapanjujuć je razvoj i rast involviranih ljudi i timova, ali kao trkaća serija me ne uzbuđuje”, dodaje britanski prvak.

facebook.com/fiaformulae

“Želim se utrkivati i zabavljati, što podrazumijeva buku motora. Želim čuti krik motora jačeg od 600 konjskih snaga. S tim sam odrastao i obično bih posjećivao takva mjesta poput Doningtona i Castle Combe na kojima bi sudjelovali ludi automobili”.

“To je ono što volim, snagu i vozače totalno van kontrole cijelo vrijeme. Imam osjećaj kako je Formula E sasvim drugačija po tom pitanju. Jasno mi je zašto serija privlači mnogo vozača. To je kategorija u kojoj se dobro zarađuje i zato će uvijek privući dobre trkaće vozače”, smatra Button.

Button navodi kako je GT kategorija odlična, ali ne zna kako bi podnosio da ga prestižu P2 (razinu slabiji prototipovi od najjačih). “To je nešto što neznam kako bih prigrizao. Svakako bih se volio okušati u Le Mansu, ali nisam siguran je li pravo vrijeme za to”.

“Smatram da je LMP2 kategorija odlična. Puno je timova, konkurencija je jaka, puno je talentiranih vozača, al onda je tu i P1, tako da stvarno nisam siguran. Ne znam kako bih podnosio da sam na stazi u 20 sekundi lošijem autu od drugih”.

1 KOMENTAR

Comments are closed.