Jenson Button kaže da je McLaren-Honda obećala “ogromne” nadogradnje, što mu daje vjeru u uspjeh na povratničkoj utrci za VN Monaka.

Odluka Fernanda Alonsa da preskoči legendarnu VN Monaka i natječe se na Indy500 je otvorila vrata Jensonu Buttonu. Britanac je krajem 2016. godine otišao u mirovinu, a sada će imati još jednu priliku utrkivanja za McLaren-Hondu.

Prvi paket nadogradnji McLaren-Honde je došao uoči VN Španjolske i rezultirao je odličnim sedmim mjestom u kvalifikacijama Fernanda Alonsa.

“Bilo je sjajno vidjeti fantastičnu izvedbu Fernanda u kvalifikacijama u Barceloni!”, rekao je Button u ponedjeljak u McLarenovom tehnološkom centru tijekom održavanja turnira najbržeg igrača na svijetu.

“Sedmo mjesto je korak naprijed, a očito se radi i o izvrsnom krugu. Rezultat pokazuje koliko je poboljšanja momčad napravila. Ogroman napredak! Ne mogu reći koliko bodova za ‘downforce’, ali zasigurno puno što je još jedan dobar korak prije Monaka.”

“Ako ‘Fonzy’ može izvući sedmo mjesto u Barceloni, onda bi trebali izgledati dobro i u Monaku.” dodaje Button.

Button je odbio priliku testiranja McLarena prošloga mjeseca u Bahreinu. Preferirao je izvršiti sve pripreme na simulatoru za svoj povratak u F1.

Osjeća da je na taj način naučio dovoljno o ovogodišnjem bolidu pa je čak unio i dozu humora rekavši da čak ni njegov simulator ne vozi bez problema.

“Kada sam prvi puta sjeo u novi bolid nije mi se svidio osjećaj koji pruža, ali to je bilo prije nadogradnji”, kazao je Button.

“Tako smo napravili neke promjene u postavkama i bilo je puno bolje, puno prilagođenije mom stilu – a s nadogradnjama je poprilično dobro voziti!”

“Danas sam na simulatoru dvaput izletio u luku i nadam se da se isto neće dogoditi i u stvarnosti. Nakon prvog zavoja (Sainte Devote) penjete se uzbrdo, i tu sam pao s desne strane i izvrtio se.”

“Nikad se prije nisam izvrtio na simulatoru, ali sada jesam! Sva sreća da udarac nije toliko snažan kao u stvarnosti, ali i dalje dobijete trzaj i nešto G-sile”, navodi Button.

Inzistira kako nema pritisak pred ponovno sjedanje u F1 kokpit u Monaku. “Ako doguram do zavoja 2 (Massanet) i budem se osjećao van forme, otići ću u zalazak sunca i više se neću vratiti”, šali se Button.

“Sve je ok i ne gledam ovo kao nekakav problem. Ne osjećam nikakav pritisak”, zaključio je Button.