McLarenov šef Zak Brown se osvrnuo na špekulacije u vezi povratka Fernanda Alonsa u Formulu 1. Dvostruki prvak je otišao iz McLarena na kraju 2018., ali nije otpisao moguć povratak u najbržu automobilističku seriju.

Alonso je ove godine bio u lovu na trostruku krunu motorsporta, ali mu to nije pošlo za rukom. U vitrini mu uz pehare s VN Monaka i 24h LeMansa nedostaje od Indy500, a nastup je završio već prije utrke, eliminacijom iz kvalifikacija. Zasad Britanac Graham Hill jedini ima čast osvajanja te tri najprestižnije utrke.

Brown se u šali osvrnuo na mogući povratak Alonsa, ali onda bi McLaren morao zatražiti nastup s tri bolida jer su zasad vrlo sretni s postavom Sainz/Norris i njihovim izvedbama.

I dok Alonso vjeruje kako se može vratiti u F1 kad poželi, Brown ima drugačije ideje kad su u pitanju McLarenova sjedišta.

“Fernando nas još nije zvao i nemamo slobodno sjedište. Naši vozači rade odličan posao. Ostvarili su Q3 plasmane u 50% prilika i daju nam dobre povratne informacije”, navodi Brown.

Valja istaknuti da mlada postava Sainz/Norris zauzima četvrto mjesto u konstruktorskom poretku i vrlo dobro se nose u borbi za vrh sredine poretka s ostalim momčadima. Također ističe vrlo dobar odnos među njima i da ga nije strah kad su na sličnom mjestu na stazi.

Povratak McLarena

Nakon jakog starta sezone, McLaren se vraća na teren kojeg bolje poznaju jer su proteklih pet sezona ponekad bili i tim sa začelja. Forma kakvu sada imaju je takva da su o njoj mogli samo sanjati.

Brown kaže da su tokom zime napravili vrlo dobar posao i da su inženjeri mogli biti fokusiraniji na poboljšavanje bolida i da je to razlog zašto im sve ide glatko. Uz to se hvali da su imali najveće poboljšanje kad su u pitanju zaustavljanja u boksu.

“Svi znaju što trebaju raditi i svi su se poboljšali. Tokom zadnjih teških sezona, razvili smo moto da ako nemamo najbolje auto, moramo pronaći druge stvari gdje moramo biti jaki, a što se tiče zaustavljanja u boksu, referirali smo se na Williams”.

“Oni nisu imali jak bolid proteklih sezona, ali su uvijek bili pri vrhu u promjeni guma. Takav stav i mi želimo imati jer i najmanje stvari mogu puno značiti”, zaključio je šef McLarena.