Andrea Dovizioso je trenutno glavni, a može se reći i jedini izazivač Marca Marqueza u borbi za naslov prvaka ove sezone. U nedavnom je razgovoru otkrio promjene donesene u 2017. godini.

Dovizioso je bivši prvak u klasi 125cc, no od tada nije imao prilike boriti se u samome vrhu za titulu, sve do ove godine, a kao ključ uspjeha navodi nešto na čemu može poraditi većina ljudi, a to je mentalni trening.

“Svi sada rade na svome tijelu, ali naš um je puno veći. Svatko ima prostora za napredak na tom području. Našao sam nešto stvarno zanimljivo što uspijeva – i to je jedan od razloga zašto smo ove godine konkurentni”, objašnjava Talijan.

Dio takvoga načina razmišljanja i treninga potječe od dr. Claudia Coste, osnivača Clinica Mobile-a, koji dijeli racionalnost i iracionalnost na dvije slike: bijeli konj predstavlja racionalnost, a crni konj iracionalnost.

“Dr. Costa pokušava sve objasniti svima s crnim i bijelim konjima, iracionalnim i racionalnim”, napominje Dovizioso. “I uvijek mi se žalio da sam uvijek bio previše racionalan i govorio je da imam veliki potencijal, ali ga ne iskorištavam jer se natječem samo glavom, bez osjećaja.”

“Ove godine sam to okrenuo u svoju korist, za razliku od prošlih godina, što se može vidjeti i po rezultatima”, zaključuje Desmo Dovi.

Dovizioso je trenutno drugi u poretku s 11 bodova zaostatka za Španjolcem Marquezom i prošli vikend je uzeo svoju petu pobjedu u sezoni što mu u kraljevskoj klasi do sada nikada nije pošlo za rukom.

Sljedeća utrka se vozi na legendarnom Phillip Islandu, na zahtjevnoj stazi gdje je itekako potrebno uskladiti um i tijelo, što ove godine Dovija svrstava među favorite.