Andrea Dovizioso kaže da je više usredotočen na “hvatanje” tvorničke Yamahe nego da se bori za naslov s Marquezom.

Dovizioso je prošle sezone bio jedini pravi izazivač Marquezu, no na polovici tekuće sezone zaostaje 77 bodova za istim i s obzirom na trenutačnu Španjolčevu formu, teško se može nadati naslovu ove godine.

Dovi je slavio na otvaranju sezone u Katru, ali od tada je samo jednom stajao na postolju i trenutno se nalazi iza oba Yamahina vozača, Rossija i Vinalesa.

Za njima zaostaje 31 i 21 bod pa Dovi napominje da je trenutačno više zabrinut za hvatanjem Yamahinog dvojca, nego za odbjeglog Marqueza.

“Bodovni deficit za Marquezom je velik, ali u ovome trenutku sam više zabrinut zbog razlike koju imam u odnosu za Yamahom, a ne Marcom”, rekao je Dovizioso.

“Moramo još poboljšati stvari s kojima nismo zadovoljni jer dok ne radi sve kako treba, ne možete se boriti s Valentinom, Maverickom i nekim drugim vozačima.”

“Bili smo usredotočeni na to i prošli vikend, ali staza nije bila najbolja za raditi na tome”, objašnjava.

“Već i prije posljednje utrke nisam razmišljao o Marcu, a Marc je već prije napravio dobar posao i stvorio veliku razliku.”

“Razlika između naše brzine u odnosu na Marcovu je vrlo mala pa je to pozitivno. Ne brinem se oko toga”, dodaje Dovizioso.

“Realnost je da postoji veliki jaz, ali kao i prije ove utrke pa tako i sada, ne razmišljamo o prvenstvu. Nema se razloga sada brinuti oko toga.”

“Moramo raditi i poboljšati nekoliko stvari i od Brna mislim da možemo biti vrlo konkurentni.”

“Ako se stvarno želimo boriti u vrhu, moramo biti još malo bolji”, zaključuje Dovizioso.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.