Dovizioso na putu do drugog domaćeg trijumfa?

Ovog je vikenda na rasporedu legendarni Misano koji je godinama obojen u žuto, ali prošlotjedna ozljeda legende Rossija bi mogla promijeniti boju.

Nadu i čast Talijana ovoga vikenda, a možda i u nastavku sezone može braniti samo jedan čovjek – Andrea Dovizioso. Osim što je preuzeo vodstvo u poretku vozača, vozi talijanski Ducati.

Ove je sezone DesmoDovi pokazao potpuno drugačije lice od onoga što smo od njega navikli, nekoć miran i dobar timski suigrač, a danas glavni napadač i što prvenstvo više odmiče, to je veći favorit.

Dovizioso je svoju prvu MotoGP pobjedu na domaćem terenu slavio ove godine u Mugellu i to je za Talijane bio trenutak koji su čekali od 1974. godine. Tada je posljednji put Talijan pobijedio na domaćem terenu s domaćim motociklom.

Dovizioso je dokazao konkurentima kako je opasan protivnik i da prelazi u favorite. Pokazao je borbenost protiv uvijek agresivnog Marqueza na Red Bull Ringu te na prošloj utrci u Silverstonu, stazi koja ne pogoduje moćnom Ducatiju.

Domaća publika, a zasigurno i dio Rossijevih obožavatelja će biti vjetar u leđa letećem Doviju u Misanu. Ovaj će vikend prvi put imati priliku postati glavni heroj nacije.

Lorenzo je spreman pomoći

Jorge Lorenzo tvrdi kako je spreman pomoći Ducatiju i svom momčadskom kolegi Doviziosu u osvajanju naslova, ali da još ne osjeća kako je to vrijeme došlo.

Dovizioso trenutno vodi u poretku s još samo šest utrka do kraja sezone. Nakon pobjede u Silverstonu je izjavio da se ne slaže s tim da se u MotoGP-u trebaju koristiti timske naredbe, ali Lorezno kaže da je spreman pomoći pred kraj sezone.

“Trenutačno nisam razgovarao s timom o pomoći Doviju, ali do toga će sigurno doći na kraju sezone ako on ostane na ovom položaju”, rekao je Jorge.

“U ovom trenutku ostalo je još mnogo utrka do kraja i još uvijek napredujem. Ako sam u mogućnosti da se borim za pobjedu, pokušat ću je i ostvariti”, zaključuje Lorenzo.