Andrea Dovizioso, trenutno vodeći čovjek u poretku, odbio je prvu Ducatijevu ponudu za produženje ugovora.

Dovizioso vozi za Ducati od 2013. godine, a prvi značajniji rezultat je ostvario prošle sezone kada se do posljednje utrke borio s Marquezom za naslov prvaka.

Trenutni ugovor mu ističe krajem ove sezone, a sam Dovi je izrazio želju za nastavkom suradnje, ali uz određene uvjete.

Voditelj tima Davide Tardozzi je početkom mjeseca izjavio da su u Ducatiju uvjereni kako će produljiti ugovor s Doviziosom, ali Talijan je ipak odbio prvu ponudu momčadi iz Borge Paginale.

Dovijev menadžer Simone Battistella je izjavio:” Daleko smo. Imali smo sastanak s Ducatijem i zaključak je bio da moramo nastaviti s radom kako bi Andrei bilo što ugodnije.”

DesmoDovi je nakon Stonerovog doba jedini vozač Ducatija koji je uspio konkurirati za naslov prvaka kraljevske klase te ga Talijani ne žele olako pustiti.

“Vozač ne traži ništa izvanredno. Ništa nemoguće, samo ono što zaslužuje s obzirom na posao i rezultate”, nastavlja Battistella. “Ali trenutačno nismo blizu dogovora”, dodao je.

Iako je odbio početnu ponudu, postoje nagađanja da vodi pregovore s Hondom i Suzukijem. Ducatijevo će vodstvo vrlo vjerojatno ipak prihvatiti njegove uvjete i zadržati trenutno svoga najjačega vozača.

Dovi trenutno zarađuje cca. dva milijuna dolara godišnje, što je šest puta manje od njegovog timskog kolege Lorenza, a s obzirom na ostvarene rezultate takva računica nikome nema logike i Dovi je toga itekako svjestan.

Za Ducati kreće burno razdoblje jer osim što je u lošoj formi, Lorenza želi Suzuki, a Dovizioso im još uvijek nije siguran. Danilo Petrucci se ističe kao moguće pojačanje jer je Johann Zarco navodno pred potpisom ugovora s KTM-om.