Andrea Dovizioso trenutno pregovara s Hondom i Suzukijem o nastavku karijere, no i dalje primat daje Ducatiju od kojeg još uvijek čeka konkretnu ponudu.

Dovizioso je 2013. godine iz Tech3 Yamahe prešao u Ducati i prošle sezone je bio prvi vozač Ducatija nakon Stonera u uskoj borbi za naslov.

Prošlog je vikenda pokazao nastavak forme osvojivši prvo mjesto i tako započeo sezonu s vodstvom u ukupnom poretku.

Njegov timski kolega Jorge Lorenzo, trostruki prvak kraljevske klase i kao takav je došao u Ducati s laskavom titulom prvog vozača momčadi s otprilike šest puta većom plaćom od Doviziosove.

Španjolac je došao u Ducati kao zvijezda i dobio plaću od 12 milijuna eura po sezoni, dok Dovijeva plaća iznosi otprilike 2 milijuna eura po sezoni.

Iako rezultati dvojice kolega pokazuju da bi stanje trebalo biti obrnuto, omjer plaća je i dalje gotovo nepromijenjen.

Talijanov dobar prijatelj je za motorsport.com izjavio: “Dovi želi osjećati vrijednim. A isprike u obliku novca da izjednače računicu s timskim kolegom neće prihvaćati.”

Ovo nam govori da Doviju nije bitan novac već jednakost u momčadi u kojoj su očito i dalje privrženi Lorenzu koji još uvijek rezultatima nije zaslužio toliku poažnju.

Glavni timovi polako popunjavaju svoja mjesta, tako su za Yamahu još dvije godine vezani Rossi i Vinales, a za Hondu Marquez. Upitno je Pedrosino mjesto u Hondi te oba u Suzukiju.

Za Danija Pedrosu još uvijek nema nekih naznaka gdje bi mogao nastaviti karijeru. S druge strane nameće se Suzuki koji je vidno napredovao tijekom zimske stanke i koji bi uz ovakav nastavak razvoja mogao stvoriti izuzetno konkurentan motocikl.

Dovizioso razgovara s obje momčadi, no i dalje njegova domaća uzdanica ima prioritet.