Malezijski premijer Tun Dr Mahathir Moamad se nada i izrazio je želju da se F1 utrka vrati na stazu Sepang.

Dr Mahathir priznaje na dodjeli malezijskih vozačkih nagrada za 2018. kako nije očekivao da će malezijska motorsportska scena ovako razviti.

“Sjećam se posjete Estorilu u Portugalu. Tu sam osjetio inspiraciju i poželio sličnu stazu u Maleziji. Nikad nisam mislio da ću privući više od 10 – 20 tisuća ljudi na stazu”, kazao je Mathathir.

“Odaziv je bio jako dobar. Malezijci su prisvojili utrkivanje i motorsport k sebi, a i inžinjerstvo u vezi auta. Dobili smo mnogo od utrka na Sepangu i vjerujem da su uloženi novci vrijedili toga”.

“Nadam se nastavku utrkivanja na Sepangu i povratku Formule 1 u bliskoj budućnosti. Vratit ćemo se u punom sjaju”, kazao je.

Sepang je bio domaćin F1 utrka od 1999. do 2017. godine. Opadajući interes publike je prouzrokovao i neisplativost održavanja događaja pa su organizatori morali prekinuli suradnju s F1.

Iako imaju jako zaleđe naftnog giganta Petronas koji je glavni sponzor Mercedesa, Sepang se nije uspio održati u F1, ali zato su još uvijek domaćini MotoGP utrka. Za razliku od F1, publika je jako zagrizla za jurnjavu na dva kotača i zadnjih godina uzastopno obaraju rekordne posjete.