Sebastian Vettel kaže da ga je greška u posljednjoj šikani koštala najbolje startne pozicije za VN Španjolske.

“Imao sam ga, imao sam ga”, javio je putem Team radija momčadi nakon što je prošao ciljnom crtom samo 0.051s sporije od Lewisa Hamiltona.

Vettel je većinu kruga bio brži od Hamiltona, ali je malo šire ušao u posljednju šikanu, blokirao kotač i izgubio od izravnog konkurenta Hamiltona.

“Iako sam ovaj zavoj prošao masu puta, zadnja šikana je veoma zeznuta i lako se pogriješi. Bilo je vrlo blizu i čestitke Lewisu”, kazao je Vettel.

Vettel je najviše zahvala uputio Ferrarijevoj mehaničarskoj ekipi koji su uspjeli zamijeniti motor između trećeg treninga i kvalifikacija.

“Motor je promijenjen u zadnjoj minuti. Ovaj je rezultat ostvaren zahvaljujući njima, kao i Kimijevim mehaničarima koji su pomogli. Zapravo, nevjerojatno je da su momci unutar dva sata obavili posao jer ima tu dosta dijelova koji se trebaju spojiti”, nastavio je Nijemac.

Vettel je zadovoljan Ferrarijevim poboljšanjima: “Neke stvari možete vidjeti, ali neke ne. Neka poboljšanja iskaču i lako se uoče, ali u kompletu sam veoma zadovoljan paketom”.

“Već sam jučer znao da imamo brzinu, a danas smo je trebali pokazati. Problemi koje smo imali su nas omeli, ali na kraju smo ipak ostvarili pozitivan rezultat”, zaključio je Vettel.