Sebastian Vettel priznaje da se još ne osjeća domaće za volanom novog Ferrarija, unatoč pobjedi na otvaranju sezone u Melbournu.

Vettel je i 2017. godine započeo s pobjedom, ali je bio puno zadovoljniji bolidom prije 12 mjeseci, nego što je danas.

“Trenutno smo u lošijoj poziciji. Prošle smo godine imali više brzine”, kaže Vettel.

Valja naglasiti kako ga je kolega Kimi Raikkonen pobijedio u kvalifikacijskom obračunu i bolje započeo utrku do izlaska sigurnosnog automobila.

“Nisam još siguran gdje smo s autom i ne osjećam stvari koje bih trebao osjećati, a tada su stvari zeznute”, objašnjava.

Seb smatra kako bolid za 2018. ima ogroman potencijal, ali da se ponajviše sam mora poboljšati: “Još se mučim. Želim responzivan bolid koji odmah zakoči kad dotaknem pedalu i skrenem”.

“Svjestan sam da je posao vozača preći preko problema. Kad imate samopouzdanje za volanom, to čini veliku razliku”.

“Ako vjerujete bolidu, tada uopće ne morate puno razmišljati, samo idete i obavite svoje. Trenutno se za volan osjećam presvjesno”, dodaje.

Vettelova pobjeda u Melbournu je uvelike zasluga sigurnosnog automobila za vrijeme čije je faze prestigao vodeći dvojac Hamilton/Raikkonen.

Bivši svjetski prvak Nico Rosberg kaže da je Ferrari očito žrtvovao Raikkonena da bi pomogao Vettelu.

“Jadni Kimi. Iskorišten je kako bi pomogao Sebastianu, ali Kimi iovako ne bi pobijedio tako da je Ferrarijeva strategija razumljiva”, zaključio je Rosberg.