Talijanski mediji i tifosi drvljem i kamenjem po Vettelu

Talijanski mediji i tifosi su započeli s kritikama na račun Sebastiana Vettela poslije debakla u završnici VN Brazila. Slike sudara crvenih bolida su dominirale na novinskim naslovnicama i TV prijemnicima, a Talijani još od VN Singapura 2017. ne štede Nijemca.

Iako se mnogi stručnjaci slažu kako krivicu za sudar snose oba vozača Ferrarija, prijepor među njima postoji još od samog početka sezone i bilo je samo pitanje vremena dok situacija ne preraste na viđeni nivo.

U prvih 5-6 utrka, Leclerc je morao igrati ulogu drugog vozača iako je znao biti brži od prve violine Vettela. Neprijatni rivalitet među crvenim dvojcem se stvorio u Monzi kada je Leclerc odbio dati Vettelu zavjetrinu u kvalifikacijama. Vettel nije dugo čekao na osvetu jer je u Sochiju odbio poslušati momčadsku naredbu da propusti Leclerca.

Vodstvo Scuderije Ferrari je u to vrijeme izgledalo kao da ne drži konce u svojim rukama. Borba četverostrukog prvaka i zvijezde u nastanku je poprimila sve veće razmjere, a situacija je eskalirala u Brazilu. Sudar između dva Ferrarije nije nešto što smo često viđali u povijesti jer je momčad poznata po striktnoj dodjeli uloga vozačima.

Ipak, imati vozače pod istim krovom kalibra Vettela i Leclerca je isto što i u garaži imati Prosta i Sennu, ili Hamilton i Alonsa, a to smo vidjeli kako je završilo. O nesreći će se još raspravljati u Maranellu, ali sigurno je da će momčad zabraniti žestoke međusobne sukobe.

U međuvremenu, talijanski su se mediji raspojasali i započeli paljbu. Il Corriere della Sera kaže: Vettel se iz nekog razloga ponaša poput djeteta kojem je ukradena igračka. Geste su mu pune bijesnih krikova. Jasno je da će pasku nad oba vozača preuzeti Binotto, ali je zaista teško upravljati vrhunskim vozačem ako mu je glava u neredu.

Vettel je još uvijek vrhunski vozač, ali nažalost ima ograničenja u karakteru zbog čega će mu Ferrari morati ograničiti slobodu. Postoje važniji ciljevi nego žestoka borba za četvrto mjesto“, stoji u nastavku.

Za SkySport Italia se osvrnuo i prvak iz ’97 Jacques Villenueve: “Oba Ferrarijevca su napravili strašnu grešku- Nije bilo potrebno za onakvom borbom kad su u najboljem slučaju mogli osvojiti podij. Mislim da je ovo bio njihov osobni okršaj da vide tko je bolji“.

Najvatreniji tifosi su svoje frustracije usmjerili isključivo na Vettela. Pokrenuli su lavinu heštegova na Twitteru #vettelout. Žele da Nijemac napusti momčad već na kraju sezone. Ovo je prema njima samo dio dugačke serije pogrešaka.

“Charles Leclerc je bolji i brži od njega. Nesreću je skrivio Vettel i jedino što tražimo je da ode”, ljutito će skupina tifosa.

1 KOMENTAR

  1. Potpuno razumijem Tifose.
    Jacques Villeneuve je ( ovaj put ) u pravu.

    Ne znam. Prema mojem skromnom mišljenju, Vettel je već dovoljno dugo u silaznoj motivacijsko – vozačkoj putanji, što rezultira njegovim osobnim lošim odlukama na stazi.
    Fernando Alonso je groznog karaktera, ali sam sebe motivira na neki nepoznat način,….. i baš zna biti nabrijan, motiviran,…… Za razliku od Vettela.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.