Sebastian Vettel kaže da je Mercedesova šaka čvrsto pritisnula Formulu 1 nakon što su ostvarili četvrtu uzastopnu dvostruku pobjedu na početku sezone 2019.

Ferrari je još jedan trkaći vikend propustio kapitalizirati potencijal koji su imali. Mercedes je ušao u vikend s još jednom najavom ‘teškog i neizvjesnog’ vikenda i umanjivao si šanse, a na kraju su osvojili prvi startni red i najviše stepenice postolja.

Scuderia je ‘prosula’ šansu s udesom Charlesa Leclerca u najužoj šikani u sezoni, pored drevnih zidina. Bio je najbrži u svim treninzima u Bakuu, ali strateški rizik mu se nije isplatio.

Sebastian Vettel je startao treći, a unatoč međusobnoj borbi srebrnih strijela, nije uspio zaprijetiti u niti jednom trenutku utrke. Osvojio je treće mjesto iako bi postojala prijetnja od Maxa Verstappena u Red Bullu da nije aktiviran VSC.

Neki već dižu ruke od prvenstva i navode kako jedva čekaju da Mercedes i po šesti put podigne pobjednički pehar u vozačkom i konstruktorskom poretku. Takva dominacija nije viđena još od Schumachera i Ferrarija 2000. do kraja 2004. godine.

Vettel hvali Mercedes, ali misli da su stvari izmakle kontroli! “Dosadno je, zar ne? Ovo nisu samo četiri zadnje utrke, već četiri godine”, izjavio je Seb.

“Moramo nastaviti raditi jače i kvalitetnije. Već sada dajemo sve od sebe, ali moramo poštovati i priznati kako rade fenomenalan posao. U skoro svakoj prilici izvuku najviše iz auta”, objašnjava.

Vettelove riječi nisu uranjena bijela zastava, već nada kako se stvari još uvijek stignu preokrenuti u koristi Scuderije. Iako su zadnjih sezona nerijetko prosipali bogomdane prilike, još uvijek su performansama nadomak Mercedesu.

“Samouvjeren sam i vjerujem u momčad i da se možemo unaprijediti. Mislim da imamo vrlo dobar paket, samo moramo popraviti fina podešavanja, a onda ćemo biti tamo gdje pripadamo”, zaključio je četverostruki prvak.