Talijanski mediji otvorili paljbu na Ferrari

vettel njemačka
Mala greška je skupo koštala domaćeg heroja

Nakon što su sve Ferrarijeve lađe u borbi za naslov s Mercedesom potonule, talijanski su mediji započeli nemilosrdnu paljbu po Scuderiji i Vettelu.

Prvi dio sezone je bio fantastičan za Scuderiju nakon 11 godina posta. Završetkom ljetne stanke započinje iznenadni pad performansi bolida za Mercedesovim, nastavile su se strateške greške i Vettelovi udesi.

Sada se talijanski mediji natječu tko će više izrašetati Scuderiju što su udaljili dugoiščekivani naslov iz Maranella.

“Ferrari je u propasti”, piše Gazzetta dello Sport nakon nedjeljne točke na i u Suzuki.

“U timu postoje stratezi koji griješe, vozač koji ništa ne uči iz svojih grešaka i šef momčadi koji napada vlastitu momčad i bolid”, stoji u nastavku.

“Tko je mogao zamisliti ovakav kolaps prije Monze”, pitaju se u najtiražnijem talijanskom sportskom dnevniku.

La Stampa se britko osvrnula: “Možda je loša sreća u pitanju, ali je činjenica da Sebastian Vettel ništa više ne čini kako treba”.

Corriere dello Sport nastavlja s crnjenjem: “Problem leži isključivo u momčadi i vozaču. Vettel je u dubokoj egzistencijalnoj krizi”. Naveli su i Vettelov Q3 kao početak samoeliminacije, a neuspjeli pokušaj pretjecanja Verstappena kao definitivni kraj kampanje.

“Nijemac dodao novi uzorak u kolekciji horor grešaka i uništio fantastičan start sezone. Ove su greške pokazatelj dubokog nemira četverostrukog prvaka koji prolazi krizu samopouzdanja”, stoji istaknuto u Corrieri.

Na kraju je Repubblica vjerojatno najbolje sumirala stanje stvari oko Ferrarija: “Dok Hamilton juri prema Fangiovim rekordima, Ferrarijeva sezona propada”.

“Vettel je odabrao najgori trenutak za izgubiti, a Ferrari se raspada pod šefom Mauriziom Arrivabeneom koji kritizira vlastite ljude”.

Slagali se ili ne, sezone 2018 je definitivno bila najbolja Ferrarijeva prilika za prekid posta koju je imao u zadnjih 10 godina, a privremena ljutna tifosa opravdana.