Bivši F1 vozač Mika Salo smatra da Ferrari nema boljeg vozača od Kimija Raikkonena u ponudi za iduću sezonu.

Posljednji Ferrarijev šampion iz 2007. godine je na jednogodišnjem ugovoru i konstantno se mora dokazivati poslodavcu unatoč 15 sezona F1 karijere. Špekulira se kako je i njemu samom dosta velike pažnje i da je spreman prepustiti vruće mjesto mlađem i gladnijem kolegi.

Ferrarijev rezervni vozač iz ’99 Mika Salo pak vidi odličan odnos između Sebastiana Vettela i Icemana kao glavni jamac nastavka suradnje.

“Ferrari će sigurno imati na umu da se Kimi i Seb odlično slažu i surađuju. Mislim da nema boljeg izbora za Ferrari od Kimija ili koji bi napravio bolji posao od njega”, tvrdi Salo.

“Kimi je bio drugi u Monaku, ali je konstantno bio blizu Vettelu. Trenutno Seb ima puno više bodova, ali neka Kimi ugrabi pokoju pobjedu i situacija se vrlo lako može promijeniti”, zaključio je Salo.

Sa Ferrarijem se učestalo povezuju Meksikanac Sergio Perez kojem je jedan od glavnih sponzora najbogatiji čovjek na svijetu Carlos Slim, zatim zvijezda budućnosti Carlos Sainz koji je stavljen u drugi plan Red Bulla i vozi već treću sezonu za juniorski Toro Rosso.

Romain Grosjean je treći potencijalni izbor i najviše gaji nadu u prelazak u Ferrari. On se već u 2016. godini preselio u američki Haas koji usko surađuje s Ferrarijem u nadi da će u bliskoj budućnosti zamijeniti Raikkonena.