Bivši šef Scuderije Ferrari, Maurizio Arrivabene, poziva tifose da moraju podržati svoju momčad, naročito u teškim vremenima.

“Lako je navijati za nekog kada pobjeđuje, a puno teže u teškim vremenima”, direktan je Maurizio Arrivabene.

Arrivabene je na početku ove godine napustio kormilo Ferrarija iako je dvije sezone zaredom konkurirao za vozački naslov sa Sebastianom Vettelom.

Strateške i vozačke greške te nedostatak forme u ključnom završnom dijelu sezone su bile dovoljan argument za šefove da ga smijene i postave tehničkog direktora Mattiju Binottija na čelo momčadi.

“Prvenstvo je dugo i Ferrari mora imati podršku. Uvijek sam se osjećao kao dio obitelji, Ferrari mi je kao kompanija dao toliko mnogo i radio sam za njih četiri godine s punom predanošću”. govori Maurizio.

“Kada ste dio obitelji, to je uvijek dio vas. Treba podržati dečke i momčad, uvijek sam to govorio kao šef momčadi. Naše srce kuca za vas i mi smo uvijek s vama. Nadam se da i obožavatelji tako misle”, objašnjava.

“Ovo su izvanredni strojevi koji pokazuju da Talijani dobro rade stvari. Znam da je potrebno strpljenja za vratiti se na pravi put, ali prvenstvo je dugo i zato je bitno jačati i ohrabriti Ferrari i vozače”, zaključio je karizmatični Arrivabene.