Ferrari će novi pokušaj vraćanja naslova imati s crveno-crnim radikalnim bolidom SF 90. S brojkom 90 će se ove godine proslaviti 90 godina tvornice, ali već je prošlo 12 sušnih godina od Kimijevog naslova 2007. a to već pomalo boli.

Lako je moguće da je ova godina bude ”make it or break it” za Sebastiana Vettela i njegovu karijeru. Doveden je kako bi ponovio uspjehe velikog Michaela Schumachera, ali serija grešaka u 2018. je možda naznačila da se možda i ne radi o takvom kalibru.

Jedno je sigurno, mladi Charles Leclerc je možda novi Prost, ali u prvoj godini neće smjeti mutiti Vettelovu vodu. No, ako po Nijemca početak sezone krene jako loše, nije isključeno da mladac uzme konce u svoje ruke.

Mattia Binotto je zamijenio Maurizia Arrivabenea na mjestu šefa momčadi. ”Mission winnow” je nova ideja ”Pillip Morrisa”, a u usporedbi s prethodnikom, očita su poboljšanja na mnogim aspektima.

“U 2018. smo ostvarili jako dobra dostignuća, a ovaj je auto rezultat razvoja prošlogodišnjeg. Nije revolucionaran, ali smo u svakom aspektu pokušali dignuti letvicu”, kazao je o SF90 Mattia Binotto.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.