Raikkonen o VN Abu Dhabija i idućoj sezoni

raikkonen

Kimi Raikkonen smatra kako je Mercedesova dominacija na VN Abu Dhabija bila iznimka s obzirom kako se raspored snaga mijenjao tokom sezone.

Ferrari se morao zadovoljiti trećim i četvrtim mjestom Seba Vettela i Kimija Raikkonena jer su im Valtteri Bottas i Lewis Hamilton odjurili već u prvim krugovima.

Raikkonen je završio utrku s 26 sekundi zaostatka za vodećim dvojcem te naveo da je vožnja bila nalik onoj u utrci izdržljivosti. Staza Yas Marina je zahtijevala više štednje goriva pa je spomenuo i dosadu zbog manjka akcije.

Na upit pribojava li se deficita za Mercedesom, Raikkonen je potvrdilo da se radilo o iznimci.

“Ove ste godine mogli vidjeti kako smo nekad mi, a nekad oni jači od drugih. Dali smo sve od sebe u zadnjoj utrci, ali oni su bili jači”, govori Raikkonen.

Ferrari je izgledao konkurentan Mercedesu i doimalo se do VN Singapura kako su Vettel i Hamilton u jednakoj šansi za osvajanje vozačkog naslova. Eliminacija oba bolida i prepuštanje pobjede Lewisu Hamiltonu je bio scenarij iz noćne more, a u narednim su utrkama uslijedili kvarovi.

Unatoč žaljenju zbog propuštene prilike, Ferrari može biti zadovoljan s pet pobjeda ove sezone jer u 2016. nisu pobijedili niti jednu utrku!

Kimi je optimističan o Ferrarijevim šansama u 2018. godini. Drži kako će Ferrari ponovno imati priliku u boribi za naslov. “Sljedeće godine dolaze novi bolidi za sve momčadi, nove nadogradnje i dijelovi, ali mislim da se ne bi trebali zabrinjavati oko toga previše”.

“Uvijek se pokušavamo poboljšati na svim područjima da bi bili najbrži. Nećemo biti sretni dok god ne budemo osvajali uzastopna prva i druga mjesta. Svakako nam neće biti lako”, govori Raikkonen.

“Mercedes je zasigurno bio jak u Abu Dhabiju, ali me to ne brine za sljedeću sezonu. Imali smo jako dobar bolid u svim utrkama ove godine. Na nekim mjestima smo bili malo jači nego drugdje, ali tako je to u svijetu motorsporta”, objašnjava.

“Ove zime ćemo učiniti posao i poboljšati se na područjima u kojima smo zaostajali. Riješit ćemo i minimalizirati probleme, a tad sam uvjeren da ćemo biti na vrhu!”, zaključio je Kimi.