Kimi Raikkonen je napravio iskreno obraćanje u vezi forme Alfe Romeo nakon šest utrka i činjenice što se nalaze kao predzadnji u konstruktorskom poretku.

Kimi Raikkonen je oprezan pred VN Kanade ovog vikenda. Kaže da stvari u Alfi Romeo ne idu prema planu nakon prve trećine sezone. Unatoč vrlo dobrom startu i osvajanja bodova u prve četiri utrke i 7. mjesta u Bahreinu, nisu ostvarili top 10 plasman u Španjolskoj ni u Monaku prošlog mjeseca.

Nakon dvije utrke bez osvojenog boda, Alfa Romeo je opala na deveto mjesto u poretku. Ipak, nije sve tako crno i Raikkonen misli da će u Kanadi biti bolji.

“Staza u Montrealu bi nam trebala odgovarati, ali iskreno, nije nam dosad puno stvari teklo po planu”, kaže Kimi.

“Nadam se da će gume proraditi, a onda bi mogli izvući potencijal iz bolida. Deveto mjesto u konstruktorskom poretku definitivno nije gdje bi trebali biti”, dodaje.

Unatoč Kimijevom oprezu, Alfin šef Frederic Vasseur je nešto optimističniji i očekuje da se Alfa ubaci u borbu za vrh sredine poretka.

“Idemo u Montreal sa samopouzdanjem. Konfiguracija staze bi nam trebala odgovarati i ima mjesta za pretjecaje. Oko toga smo se mučili na prošlim stazama iako smo imali vrlo dobar tempo u utrci”, objašnjava.

“Svakim trkaćim vikendom bolje razumijemo auto i kako otključati njegov potencijal. Jako je blizu u sredini poretka i samo je pet bodova između petog i devetog mjesta razlike”.

“Svaka greška ima jako skupu cijenu, ali mislim da u Kanadi možemo osvojiti bodove i popeti se u poretku”, zaključio je Vasseur.

Raikkonenov kolega Antonio Giovinazzi je pred utrku u Montrealu punio baterije na Giro d’ Italia i MotoGP-u u Mugellu. Sada je spreman uskočiti u kokpit i doći do prvih bodova ove sezone.