Kimi Raikkonen smatra da Charles Leclerc ima veliku priliku za jaki napredak, ali samo ako se usredotoči na vožnju i ne bude ometan dodatnim gnjavažama koje idu uz posao u Ferrariju.

Prije nekoliko godina, Finac je rekao kako je jedina opcija da se natječe u F1 ta da vozi za Ferrari, no na sreću mnogih obožavatelja prešao je preko svoje riječi. Kimija ćemo tako gledati još najmanje dvije godine u timu koji starijim generacijama pratitelja budi nostalgična sjećanja, Alfi Romeo.

Raikkonen i Leclerc su zamijenili radna mjesta, a Kimi otvoreno govori kako je život kao vozač Ferrarija puno lakši ako zanemarite “obaveze” u Maranellu.

“On [Leclerc] poznaje tim, jer je s Ferrarijem već nekoliko godina tako da morate znati da nije na novom ili nepoznatom mjestu. Sada ima i sezonu iskustva u F1”, rekao je Raikkonen.

“Znate, Ferrari je posebno mjesto, malo gnjavaže u određenim vremenima, ali tako je oduvijek bilo. Bit će mu lakše ako se ne upliće u neke stvari, već da radi ono za što je angažiran.”

Na pitanje je li Raikkonen predložio Leclercu da bude kakav je i on sam, Finac odgovara: “Često smo navikli na stvari koje se rade na određeni način, samo što je ponekad u Ferrariju to malo drugačije.”

“Ako vas to ne ometa dobro je. Nemojte se uplitati i onda samo radite ono što vas traže. Ja ne… Buduće da već poznaje ljude jer je radio s njima, to bi trebalo ići vrlo glatko”, objašnjava.

Cilj: Uživanje u utrkama s Alfom

Raikkonen se dotakao i vlastitih izgleda za sezonu 2019. i kaže da je ključ za njegov nastavak karijere bio jednostavno uživanje u utrkama u Alfi Romeo.

“Mislim da je ovdje puno opuštenije”, nastavlja.

“Više se radi o utrkama, a manje o politici i sranjima. Općenito gledano, svima je lakše i mislim da to svi preferiraju”, zaključuje Raikkonen.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.