Charles Leclerc nije dobio informaciju na VN Kanade da je vodeći čovjek utrke Sebastian Vettel kažnjen s 5 sekundi na vrijeme utrke. Prema riječima šefa momčadi Mattia Binotta, tim je “zaboravio”.

Leclerc je u drugoj fazi utrke imao bolji tempo, ali zbog povećeg zaostatka od 12 sekundi iz prvog stinta nije bio ozbiljnija ugroza za vodeći dvojac Vettel/Hamilton.

Iako je spustio prednost na oko 6 sekundi u zadnjim krugovima i bio realna prijetnja Vettelu za drugo mjesto, iz Ferrarija mu nisu dali do znanja o konkretnoj situaciji.

Na upit Leclercu je li imao informaciju o kazni, ubacio se Binotto: “Nismo kazali. To je naša greška. Mislim da smo bili jako zauzeti na zidu i jednsotavno smo zaboravili. Morali smo mu to reći, ali nismo”.

Leclerc je donekle smirio situaciju jer je jasno kazao da to ne bi puno utjecali jer je već vozio na razini od koje bi teško bolje mogao.

“Pritiskao sam da ih uhvatim, ali je bilo jako teško. Vidio sam da se bore tj. da su blizu jedan drugog. Također sam primjetio da sam i ja brz i da im se približavam”, govori Leclerc.

“Želio sam im biti što bliže u slučaju da se nešto dogodi pa se otvori nekakva prilika, tako da se ništa time nije promjenilo što se tiče samog pristupa”, zaključio je mladi Monegažanin.