Charles Leclerc se zabio u zid u kvalifikacijama za VN Bakua, što mu je zasigurno najveća pogreška u karijeri, no obećao se vratiti snažniji.

Leclerc, mladić koji je gotovo svakoga zadivio svojom brzinom i zrelošću, bio je jednako uzoran i u nedjelju na utrci, no subotnje kvalifikacije ne može opravdati ničim osim manjkom iskustva.

Na utrci se uspio probiti do petoga mjesta po treći puta ove sezone, a da nije bilo skupe greške u kvalifikacijama, mogli smo očekivati i postolje.

“Mislim da je u automobilu definitivno postojao potencijal za Pole poziciju, ali ja sam svoje šanse bacio dodirivanjem zida”, rekao je Leclerc.

“To je moja pogreška. Preuzimam odgovornost i razočarao sam.”

“No, s druge strane mislim da ima i pozitivnih stvari koje možemo izvući iz vikenda. Mislim da je tempo definitivno jači nego u Kini, a također smo bili i vrlo blizu Mercedesu”, objašnjava.

“Sada gledamo naprijed i siguran sam da ćemo se u Barceloni vratiti još jači!”

Leclerc se potrudio da ne ostane u lošem raspoloženju kvalifikacijskog dana i kaže da nikada ne bi mogao napredovati ako bi mu misli zauzimale sve pogreške što je učinio, već da treba samo s pozitivnim mislima ulaziti u novi dan.

“Pokušao sam se usredotočiti na utrku i razmišljati pozitivno jer imam novi dan i novu priliku. Nažalost kvalifikacije nisam mogao promijeniti, ali kako je tako je”, zaključuje Leclerc.

Valja dodati kako su svi veliki vozači prošli kroz, možemo reći “glupe” situacije u svojoj karijeri. Hamilton na Nürburgringu i u Kini 2007. godine, Vettel u svom nizu incidenata s Ferrarijem, a na kraju i Max Verstappen koji je krajem prošle godine prolazio kroz niz poteškoća, a već sada možemo vidjeti koliko je naučio i sazrio iz svojih pogrešaka.

Charlesu Lecleru je ovakav vikend bio potreban kako bi prošao proces ‘čeličenja’. Ponovno je bio brža uzdanica Ferrarija, a da nije bilo sudara i veća prijetnja Mercedesima u utrci.

Za razliku od Vettela nije nezadovoljan bolidom, ali priznaje da neke stvari moraju popraviti što se tiče balansa u utrci.