Ocon se nada Mercedesovu sjedištu u 2019.

ocon

Talentirani francuski vozač Esteban Ocon se nada Mercedesovu sjedištu u sezoni 2019. Mercedesov štićenik vidi šansu u isteku ugovora obojice aktualnih vozača.

Ocon vjeruje da bi se s nastavkom jake forme u Force Indiji narednu sezonu mogao dokazati da je spreman na finalni test. Ove je sezone uspio uzdrmati iskusnog kolegu Sergija Pereza, a raskošan je talent već pokazao u F3 seriji gdje se uspješno borio s Maxom Verstappenom.

Francuz zasigurno ostaje na jednu sezonu u momčadi iz Silverstona, a potom se sprema za veće stvari. Šef Mercedesa Toto Wolff ga je već prozvao budućom superzvijezdom.

Očekuje se da će Hamilton potpisati novi ugovor s Mercedesom, dok će Valtteri Bottas morati poraditi na podizanju forme i “zaslužiti” novi ugovor.

Ocon je u posljednjem intervjuu dao do znanja što nas očekuje: “Sezona 2019 je poprilično otvorena za sve. Mislim da će biti dosta premještaja, a ako nastavim s jakim nastupima, vjerujem da će se naći dobra prilika”.

“Želim dobar početak iduće sezone. Sada imam i puno više iskustva, tako da ćemo vidjeti…”, poručuje Ocon.

Force Indija ubire vrhnje u najboljem smislu protekle četiri sezone. Od momčadi s kraja sredine poretka su se prometnuli u redovite osvajače bodova i vodeću momčad sredine poretka.

Tome ponajviše mogu zahvaliti dobrom odnosu s Mercedesom i njihovoj dominantnoj pogonskoj jedinici. Oconovom su akvizicijom postali i Mercedesova momčad za kaljenje talenta.

Iako su Indijci prekinuli suradnju s cijenjenim Nicom Hulkenbergom, zamjena u Estebanu Oconu je bila i više nego pun pogodak.

“Ponekad je bolje posiditi nego kupiti”, priznaje šef Otmar Szafnauer. “Vjerojatno će uzeti nazad, i vjerujem da se šansa s dobrim nastupima povećava da ćemo ga vidjeti u Mercedesu u određenom trenutku”.

“S nama je sigurno iduću sezonu, a vidjet ćemo što nam budućnost nosi. Smatram da će se nastaviti poboljšavati”, zaključio je Szafnauer.