Esteban Ocon uživa odličan početak karijere u Force Indiji. Redovito osvaja bodove, konkurentan je iskusnijem kolegi Perezu i uz malo sreće je mogao dvaput na postolje, u Kanadi i Azerbajdžanu.

Dvatesetogodišnjak je započeo F1 karijeru prošle sezone u Manoru na VN Belgije. Njegov je vozački pristup konzistentnost kojom uči tajne F1, a usput pokazuje zrelost i razboritost što i nije karakteristično za mladog vozača.

Ocon je pokazao iznimnu ambicioznost uspoređujući se fenomenalnim Maxom Verstappenom. Francuz navodi da su se natjecali u prošlosti i da je Max često izvlačio deblji kraj.

“Ne moram ga se plašiti”, kazao je Ocon za Reuters. “Nisam jedini koji ga je pobijedio. Ja sam osvojio titulu F3 prvaka, Tom Blomqvist je bio drugi, a Max treći. Pobijedio sam ga mnogo puta”, dodao je Ocon.

“Trenutno je ispred mene jer je duže u F1 i ima više iskustva, ali nije mi daleko”, nastavio je.

Oconova inspiracija za vrijeme juniorske karijere je bio Michael Schumacher. Interesantno je da se u međuvremenu sprijateljio sa sinom sedmerostrukog F1 prvaka Mickom koji se natječe u Euro F1 seriji.

“Nikad nisam imao priliku popričati s Michaelom, ali kada pričam s Mickom, imam osjećaj kao da pričam s Michaelom”, kaže Esteban.

“Gledao sam nebrojeno Michaelovih utrka. Naučio sam neke stvari od njega, ali se ne uspoređujem. Imamo drugačiji stil vožnje”.đ

“Uvijek sam navijao za Michaela. Odrastao sam s njegovom kacigom. Dok sam vozio karting imao sam njegovu crvenu kacigu identičnog dizajna. Jedina je razlika bila moje ime na njoj umjesto Michaelovog”, zaključio je Ocon.