Lamborghini je predstavio najnoviju verziju modela Huracan namijenjenog za kružne utrke, kodnog imena Super Trofeo Evo.

Nova revidirana verzija je bila brža na testiranju u Monzi od prethodne za čak sekundu i pol, unatoč neiskorištavanju dodatne snage motora.

S Lamborghinijem je na projektu radio inženjerski tim iz Dallare kako bi napravili što efikasniju aerodanimiku. Samo su podnica, prednji spojler i stražnji difuzor ostali isti kao u prethodnoj verziji.

Huracán Super Trofeo Evo

Među poboljšanjima su novi prednji branik koji sada ima veće donje usise, a hauba izgleda agresivnije zbog dodatnog usisa na centralnom dijelu. On povećava dotok zraka u kabinu i poboljšava udobnost vožnje.

Najveća dizajnerska promjena se nalazi na stražnjem dijelu automobila. Nova vertikalna peraja poboljšava stabilnost u brzim zavojima. Dodatni otvor na krovu šalje motoru više zraka za hlađenje. Posvetilo se pažnje i bokobranu te naglasili oštrije nabore.

Dizajneri su povećali usise za hlađenje s obe bočne strane automobila da šalju više zraka k radijatorima. Veći odjelci za ventilaciju prije stražnjeg branika također održavaju temperaturu utora motora nižom.

Iako se najviše radilo na aerodinamici, Lamborgini je odradio neka mala tehnička poboljšanja za svoju trkaću mašinu. Revidirani auspuh ima značajku za efikasniji rad katalizatora pri nižim temperaturama. Novi servo upravljač daje bolji osjećaj vozaču.

Evov pogonski sustav nastavlju s uporabom 5.2-litrenog V10 motora sa 620 konjskih snaga. U tome mu pomaže šestostupanjski sekvencijalni mjenjač koji navodi snagu prema stražnjim kotačima.

Cijena Huracan Super Trofeo Evo je oko 300 tisuća američkih dolara. Vozilo će se većinom koristiti u trkaćoj seriji Lamborghini Super Evo koja započinje u proljeće 2018. godine. Vozit će se u Europi, Aziji i Sjevernoj Americi.

 

Pogledajte video najavu

2 KOMENTARI

Comments are closed.