Aktualni svjetski prvak Marc Marquez smatra da Honda neće smanjiti zaostatak za Yamahom u drugom dijelu sezone. Nada se da će iskontrolirati zahtjevnu situaciju što bolje može.

Marqez se uspio izboriti za treće mjesto u Assenu nakon okršaja s vozačem Hondine satelitske momčadi Calom Crutchlowom i Ducatijevcom Andreom Doviziosom.

Španjolac je po završetku utrke priznao da nije pritiskao do maksimuma jer nije želio riskirati kao Rossi i Petrucci. Dosad je imao dva odustajanja i ovog je puta razmišljao o plasmanu.

Iako se nalazi na četvrtom mjestu u poretku s 11 zaostatka za vodećim Doviziosom, Marquez ne vjeruje da će Honda u skorom roku pripremiti poboljšanja.

“Ne očekujem promjene prije iduće sezone. Nadam se da ću izvući maksimum iz paketa kojeg imam. Znam da nam okolnosti nisu naklonjene, ali vjerojatno će iduća biti bolja za nas”, kaže 24-godišnji Marquez.

Marquez se žali zadnjih godinu i pol na manjak akceleracije zbog čega mora iznimno riskirati na kočenjima kako bi nadoknadio zaostatak.To objašnjava 13 Španjolčevih padova u osam trkaćih vikenda ove sezone.

Yamahe su s druge strane zadovoljne novom šasijom koju su testirale u Barceloni i dopremili u Assen.

“U petak sam vozio iza Valentina i primjetio sam da vozi na novoj šasiji jer je vozio posve drugačije. Najviše su dobili na ulaznoj brzini u zavoj”, dodao je.

“Baš smo na tom polju dosad mogli činiti razliku, a sada smo na istoj razini. Istina je da su učinili korak naprijed, ali mi još vjerujemo u sebe”, zaključio je Marquez.