Rossi optimističan prije Assena

facebook.com/pg/yamaharacingcom

Ovog je tjedna Valentino Rossi ‘proslavio’ drugu obljetnicu od svoje posljednje pobjede koja se dogodila na Assenu 2017. godine.

Talijanska legenda trenutno bilježi dugi nepobjedonosni niz, ali to mu i nije najduži u MotoGP karijeri. On se zbio od listopada 2010. do lipnja 2013. dok je Dottore vozio za Ducati.

Jedna od Rossijevih tajni uspjeha u MotoGP-u je da se uvijek fokusirao na budućnost. “Obično ne volim gledati u prošlost jer znam da je fantastična i jako sam ponosan na nju, ali ako želite nastaviti s utrkivanjem, morate raditi na budućnosti.

Rossi smatra da je Yamaha u teškoj poziciji jer mora još štošta učiniti da bude konkurentna Hondi i Ducatiju na vrhu, dok im se u egalu približio, a vjerojatno i prestigao Suzuki.

“MotoGP razina je jako visoka. Mislim da sam u dobroj formi i mogu dobro voziti. Pripremam se za utrke na najbolji način po svom iskustvu i mislim da ćemo biti kompetitivni u Assenu. Nizozemski Assen je inače bilo prvo Rossijevo postolje kad se vratio u Yamahu 2013. godine, a sada se nada sličnom podvigu.

Prošlog je vikenda nesretno ispao iz utrke u Catalunyi nakon Lorenzove čistke kolege mu Vinalesa i sunarodnjaka Doviziosa. Rossi je bio slučajni prolaznik i kolateralna žrtva.

“Imali smo dobar osjećaj u prva dva kruga do incidenta pa ćemo u Assenu dati sve od sebe da se borimo naprijed. Test u Catalunyi je bio pozitivan i mislim da smo izvukli neke dobre lekcije”, kaže Dottore.