Šef KTM-a bijesan na Zarca: Performanse su mu neprihvatljive!

zarco

KTM-ov CEO Stefan Pierer smatra da su inicijalne performanse Johanna Zarca u 2019. godini neprihvatljiv podbačaj. Drži kako je forma Francuza psihološke naravi.

Johan Zarco nas je prošle godine na satelitskoj Tech3 Yamahi redovito oduševljavao, dok mu ova sezona nije započela kako je priželjkivao i takorekuć, nema ga nigdje. Sada ga je dočekala jezikova juha sa samog vrha momčadi s kojom je potpisao dvogodišnji ugovor.

Osvojio je samo 7 bodova u prve četiri utrke i nikako da se spoji s novim KTM RC16 motociklom. Redovito završava iza kolege Pola Espargara i bliže začelju nego sredini poretka.

“Johannove performanse su jednostavno neprihvatljive. Sigurno ima problema, a oni su psihološke naravi”, kazao je je direktor Pierer nakon utrke u Jerezu.

“Nedavno se razdvojio s dugogodišnjim agentom Laurentom Fellonom, čovjekom koji ga je doveo gdje je, a novi ljudi što ga okružuju rade više komplikacija od ičeg”, objašnjava Pierer.

“Na ovakvoj razini natjecanja, zadnji korak je uvijek psihološke naravi. On mora prihvatiti da naš motocikl nije Yamaha koja ima drugačiju konfiguraciju motora”, dodaje.

“Ja ću ga pritiskati da započne izvršavati ciljeve, to je sigurno”, zaključio je šef Pierer.

Nakon četiri utrke, KTM zauzima posljednje mjesto od šest brendova proizvođača. Pierer pak vjeruje da u RC16 leži veći potencijal nego što ukazuju rezultati.

“Mislim da će se naša očekivanja početi ostvarivati u trećoj sezoni (idućoj), a napredak je puno veći od onoga što pokazuju bodovi”.

“Želim istaknuti da nas je Zarco razočarao, jednostavno ne vozi na razini, a s druge strane smo zadovoljni s Oliveirom koji je na satelitskom Tech3 KTM-u”.

1 KOMENTAR

  1. Pozdrav,
    Dajte barem navedite izvor kad vec doslovno prevodite sve članke sa gptoday.com stranice..
    LP. Z

Comments are closed.