Nakon još jedne tužne izvedbe u Aragonu, vozač Tech3 Yamahe Johann Zarco je izjavio da nema nikakvih rješenja za Yamahine probleme.

Yamaha se trenutno nalazi u najsušnijem razdoblju otkad se natječu u MotoGP-u, s čak 23 utrke bez pobjede. U posljednje četiri, ni postolja nisu vidjeli.

Zarco je isto kao i njegovi kolege iz tvorničkog tima, Rossi i Vinales, jako dobro započeo ovu sezonu, no kako se bliži kraju tako su rezultati sve slabiji, a top šest plasman nije ostvario još od svibnja u Jerezu.

Yamaha već duže vremena ima problema s prianjanjem stražnjeg kraja motocikla, a kako temperatura na stazi raste, motocikl im sve više kliže. Zarco tvrdi kako ni on ni njegov Tech3 tim ne posjeduju ništa s čime bi taj problem mogli riješiti.

“Nema rješenja jer ako pokušate brzo ući u zavoj, kližete. Ako prije toga usporite kako biste mogli ostvariti bolje ubrzanje na izlazu, ubrzanja nema. Tako da ne znam kuda bih išao”, rekao je Zarco.

“Problem je kad se nalazite u ovom položaju gdje sam ja sada. Tužan sam jer dajem sve od sebe, a na kraju se opet pitam je li sa mnom sve u redu, ili…?”

Više nema uživanja u vožnji

Nimalo hvale vrijedno 14. mjesto je Francuzov najgori rezultat u Aragonu do sada, a prokomentirao je da ne može uživati u vožnji svoje Yamahe jer nije bio u mogućnosti ni da uhvati vodeću desetorku.

“Imao sam dobar start i mogao sam se boriti s Petruccijem. To je bio zabavan početak utrke, ali prva skupina gdje je bilo sedam vozača, oni su odmicali i nisam ih mogao slijediti”, nastavlja.

“Tada mi je utrka iz kruga u krug postajala sve gora. To je prilično tužno, jer se više borim s motociklom nego što mogu voziti.”

“Već se previše utrka odvilo gdje sam u ovakvoj situaciji. Ali svaki puta moram dati sve od sebe i nadati se da ću u slijedećim utrkama imati bolji osjećaj, ako ne zbog motocikla, barem zbog drugačije staze”, zaključuje Zarco.