Jorge Lorenzo smatra kako je dobro učinio kad je ignorirao momčadsku naredbu Ducatija o propuštanju momčadskog kolege Andrea Doviziosa.

Doviziosu je za osvajanje naslova bila potrebna pobjeda, ali Lorenzo ga je bez obzira zadržavao iza sebe do trenutka pada šest krugova prije kraja.

Lorenzo je više puta primio kodiranu poruku “Preporučeno mapiranje 8” što je značilo, propusti kolegu na koju se on oglušavao, a sada iznosi svoju stranu priče.

“Priznajem da sam namjerno ignorirao naredbu. Razlog je što smo već bili na limitu kada smo pratili Marqueza i vodeću skupinu”, kaže Lorenzo.

“Vidio sam naredbu na ploči, ali nastavio sam pritiskati do samog kraja jer sam znao da je to u interesu Ducatija i Dovija. Pomogao sam mu dobiti desetinku-dvije po krugu, a moja je namjera bila ugurati se u vodeću grupu”, objašnjava Jorge.

“Mislim da sam mu generalno pomogao, iako mi je ponekad bio jako blizu. Znao sam koja je njegova stvarna brzina tokom vikenda i da će teško održavati nametnuti tempo u utrci”, dodaje.

“Bilo bi mi žao da sam ga doista usporavao, ali znam da nije bilo tako. Ja sam osoba koju nije briga što drugi ljudi misle, već što ja mislim da je ispravno”, zaključio je Lorenzo.