Predsjednik Ferrarija Sergio Marchionne je uputio snažnu poruku nakon razočaravajuće VN Italije na kojoj je Ferrari slavio jubilarnu 70. Veliku nagradu na Monzi.

Predsjednik Ferrarija je bio uvjeren da će se Scuderia ovog vikenda boriti s Mercedesom za pobjedu, ali ono što je vidio je skoro 40 sekunda zaostatka za vodećim Mercedesom na kraju utrke.

“Bilo mi je sramotno vidjeti ovoliku razliku između Mercedesa i Ferrarija. Mercedes je bio superioran, nismo mogli ništa učiniti”, kazao je po završetku utrke za talijanski Sky.

Prednost s kojom je Mercedes završio utrku je i za njega bila iznenađujuća nakon VN Belgije u kojoj su se vrlo dobro držali. “Mora da smo u nečem pogriješili proteklih sedam dana”, dodao je predsjednik.

Marchionne je također uvjeren kako Ferrarijeva startna pozicija nije bila krivac jer je Mercedes povećavao razmak gotovo za sekundu po krugu.

“Sljedeće su utrke ključne. Ovo nije Ferrari, moramo uduplati predanost u osvajanju titule. U redu je što nam iduće staze idu u korist, ali ni to ne mora puno značiti. Moramo izbrisati osmijeh s njihovog lica (Mercedesovog vodstva)”, zaključio je.

Mercedes se trenutno nalazi u jakoj formi i Ferrari je na potezu ako želi osvojiti vozački naslov. Nastavi li momčadi iz Brackleya ovakav razvojni galop, titula u Maranellu bi se mogla čekati još najmanje godinu dana.