Yamahini vozači Valentino Rossi i Maverick Vinales su se mučili s potrošnjom stražnje gume na VN Austrije i VN Španjolske. To je bio jedini veći problem koji su trebali riješiti na privatnom testu u Misanu.

Službenih rezultata nedjeljnog testa nije bilo, ali ga je Yamahin glasnogovornik opisao test produktivnim, unatoč jutarnjem pljusku.

Rossi i Vinales su odradili više od 90 krugova, a glavni cilj im je bio naći rješenje za nekontrolirano trošenje stražnje gume u utrkama.

Postoje nagađanja da nova šasija i nije toliko zahvalna te da svi problemi proizlaze iz nje, ali Yamaha demantira sve glasine.

Zajedno s Yamahom u nedjelju je testirao i Hondin trio – Marquez, Pedrosa i Crutchlow, no Honda nije iznijela nikakve pojedinosti testa.

Ducati je odradio dvodnevni test

U ponedjeljak su pristup stazi imali Ducati, Aprilia i KTM. Za Ducati je vozio testni vozač Michele Pirro, a zadatak mu je bio usporediti nova krilca koja su predstavljena u Brnu sa starijim izdanjem istih.

Danas je na stazi bila tvornička postava Ducatija Jorge Lorenzo i Andrea Dovizioso koji su odrađivali posljednje pripreme uoči legendarnog Silverstona, no svi rezultati i utisci se drže u tajnosti.