Casey Stoner vjeruje kako bi mogao pobijediti Marca Marqueza u izravnoj borbi da se nije povukao iz MotoGP-a prije Španjolčevog debija.

Dvostruki prvak kraljevske klase Casey Stoner se povukao iz utrka po završetku sezone 2012. godine, a na njegovo mjesto je došao debitant Marquez.

Španjolac je odmah u prvoj sezoni pokazao svoj vanserijski talent osvojivši titulu. Ponovno je osvojio 2014. i 2016. godine, a ovog mu se vikenda smiješi četvrta MotoGP titula.

Australac smatra da je kalibar vozača koji bi se sada borio sa Španjolcem u samom vrhu da je nastavio trkaću karijeru.

“Ljudi me uvijek pitaju mogu li ga pobijediti [Marqueza], a tu je puno stvari koje im mogu predložiti”, izjavio je Stoner.

“Pobjeđivao sam Lorenza, Rossija, Doviziosa, a svi su oni pobjeđivali njega. Dakle nema razloga zašto ga ne bih i ja mogao pobijediti. Kao što to Dovizioso radi sada, mogao sam se boriti s njim za naslov.”

Stoner se ponovno pridružio Ducatiju kao testni vozač 2016. godine, a u međuvremenu je odbio voziti utrku u Austriji.

Također je ponovio da ne žali što je otišao u mirovinu i sretan je što ne mora stajati između dvije vatre, obitelji i vozačkih obaveza.

“Ja sam sada testni vozač i osoba koja je vrlo zadovoljan svojim životom. Sretan sam što ne moram podnositi stres kakav nose utrke”, dodaje Stoner.

“Uživam u druženju s obitelji. Uvijek nešto radim, nikada mi nije dosadno. Nikada nisam požalio za stvari koje sam učinio, kao što je rani odlazak u mirovinu”, nastavlja.

“Više se ne trebam natjecati. Počeo sam se utrkivati kad sam imao četiri godine i imam dužu karijeru od mnogih ljudi.”

Casey također opovrgava glasine da su se njegovi odnosi s Ducatijem ohladili te ističe da već postoje planovi o testiranjima u 2018. godini.

“Nije istina”, rekao je. “Već smo isplanirali prvi test u 2018., a vidjet ćemo za buduće, sve ovisi o tome kako bude tekao razvoj situacije”, zaključio je Stoner.