Ferrarijevci o lošijoj formi u kišnim kvalifikacijama

raikkonen italija

Ferrarijevi vozači Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen su imali lošiji nastup od očekivanja u kišnim kvalifikacijama na domaćoj Monzi.

Ferrarijevci će se danas morati probijati kroz poredak, ali kazna koju moraju odslužiti Red Bullovi ih je pomakla dva mjesta unaprijed na startnoj rešetki pa će krenuti iz trećeg reda.

Sebastian Vettel ne zna što se točno dogodilo po pitanju performansi u kišnim uvjetima s njihovim bolidom. Seb je poznat kao kišni majstor pa je većina ostala začuđena nekonkurentnošću.

“Nismo bili dovoljno brzi. Očekivali smo više. Velika je razlika do Lewisa i morat ćemo ispitati što točno nije valjalo jer vjerujem da nismo bili brzi koliko smo trebali”, kazao je Vettel.

Za utrku kaže da će biti zabavna jer će se probijati kroz poredak na stazi koja srećom po njega dopušta pretjecanja.

Vettelov kolega Kimi Raikkonen nije iznenađen zaostatkom: “Bilo je zeznuto tokom cijele sesije. Nismo ni očekivali da ćemo biti naprijed, ali svakako, težak dan za nas”.

Interesantno je da je Finac odvozio brže vrijeme od “regenmeistera” Vettela. To je samo jedan od pokazatelja ispravnosti Ferrarijeve odluke o produženju ugovora sa svojim posljednjim prvakom.