Potvrđeno je da će se španjolska banka Santander nakon deset sezona boravka povući iz oktanskog cirkusa. Marketinške aktivnosti prebacuje na UEFA-inu Ligu Prvaka.

Santander je najavio trogodišnji ugovor s UEFA-om, ali i prekid povezanosti s organizacijom F1. Osim što su bili naslovni sponzori Ferrarija i McLarena, također su bili naslovni sponzori VN Velike Britanije od 2007. do 2014. i VN Španjolske od 2011. do 2013. godine.

S Ferrarijem je suradnja započela po dolasku Fernanda Alonsa u momčad. Navodno je Santander snosio dio troškova za prijevremeni prekid Scuderije s Kimijem Raikkonenom.

S McLarenom je još ranije započeo suradnju 2007. godine. Razlog je bio identičan – Alonsov dolazak u momčad. Poslije su ostali kao mali sponzori, bez naljepnice na bolidu, a brendirao ih je Jenson Button za britansko tržište.

Potvrda povlačenja španjolskog financijskog diva je svakako udarac za vlasnika F1 Liberty Mediju. Ironično je što se dogodilo na isti dan kad je velika povijesna momčad Alfa Romeo najavila ponovni ulazak u najbrži cirkus u suradnji sa Sauberom.

Ferrari je godišnje zarađivao oko 35 milijuna funti od suradnje sa Santaderom.