Ferrari nije započeo sezonu kako su priželjkivali. Propustili su priliku za pobjedu u Bahreinu i osjetno zaostaju za Mercedesima u bodovnom poretku. Priliku za povratak forme će dobiti u uvijek kaotičnom Bakuu.

Ferrarijev šef Mattia Binotto smatra da je momčad napravila vrlo dobru pripremu za trkaći vikend u Azerbajdžanu. Svjestan je važnosti koju nosi četvrta utrka sezone nakon teškog i nesretnog početka kampanje 2019.

Ferrari u Australiji i Kini nije bio konkurentan Mercedesu, dok je VN Bahreina, na kojoj su bili vodeća momčad, obilježena tehničkim kvarom nesuđenog pobjednika Charlesa Leclerca i piruetom Sebastiana Vettela.

Mercedes sada ima 57 bodova prednosti nakon tri dvostruke pobjede, dok Ferrariju ne preostaje drugo nego zasukati rukave i poboljšati paket ako žele ugroziti dominantne srebrne strijele.

“Nakon tri utrke, stvari definitivno ne idu smjerom koji smo htjeli. VN Azerbajdžana je jako bitna za nas. Prikupili smo i analizirali sve potrebne podatke do sada. Držimo u vidu područja na kojima se možemo poboljšati”, govori šef Binotto.

“Baku ima dugačke pravce što iziskuje specijalne zahtjeve na motor i ostale komponente. Relativno je lako pretjecati zbog dugih pravaca i DRS-a, a još će ih više biti ove godine zbog pojačanog efekta”.

“Površina staze je vrlo glatka pa je niska potrošnja guma, ali i grijanje jer generiraju manje energije. Tada ih bude teško dovesti u stanje optimalne radne temperature”, objašnjava Binotto.

“Iz iskustva znamo da je velika šansa za sigurnosni auto tokom utrke pa je jako bitno sastaviti trkaću strategiju u skladu s tim. Donosimo nova poboljšanja koja su prvi korak u razvoju bolida SF90”, zaključio je.

Viceprvak Sebastian Vettel trenutno zaostaje 31 bod za Lewisom Hamiltonom i četvrti je u vozačkom poretku, dok Charles Leclerc unatoč kvaru u Bahreinu i timskim naredbama samo jedan bod za Vettelom.