Dovizioso krivi Lorenza i Pedrosu za sudar

lorenzo pedrosa dovizioso
Trenutak prije nesreće

Andrea Dovizioso je okrivio Danija Pedrosu i Jorge Lorenza za sudar zbog koje je trojac odustao s VN Španjolske pred kraj utrke dok su vodili borbu za drugo mjesto.

U završnoj fazi utrke, Lorenzo je odlučno branio drugo mjesto od momčadskog kolege Doviziosa i i sunarodnjaka Pedrose. Iskusni dvojac je bio strpljiv prilikom praćenja Lorenza, a svoju su priliku okušali u zavoju 6.

Sudar Dovizioso-Lorenzo-Pedrosa (slika-po-slika)

Nakon kontakta između Pedrose i Lorenza, svi su vozači završili na podu. Nakon što su se smirile strasti, Dovizioso je prozvao Pedrosu kao najvećeg krivca jer je ispred sebe imao pregled situacije.

“Mislim da najveću krivnju snosi Dani jer je on imao pregled što se zbiva između Jorgea i mene. Ušao je na kočenje u zavoj brže nego inače i s obzirom da smo mi bili ispred njega, imali smo pravo odlučiti se za liniju”, govori Dovizioso.

“Dani je mogao upraviti situacijom, a on nam je samo podletio iznutra i stvorio sudar. Zasigurno je pogriješio”, kazao je dojučerašnji vodeći u poretku.

Pedrosa se ne slaže da je ušao u zavoj brže nego inače. Prema njegovu mišljenju, razlika u brzini se stvorila jer su Ducatijevci otišli preširoko, na prašnjavi dio staze.

“Napravio sam normalni ulazak i držao svoju liniju. Oni su bili sporiji s vanjske strane. OK, možda me Lorenzo nije vidio ili očekivao na tom mjestu, ali nije na vrijeme reagirao i dogodio se incident”, objasnio je Pedrosa.

Sudac utrke Mike Webb smatra da krivicu svaki svojim dijelom snosi španjolski dvojac. “Lorenzo je bio ispred, ali izlazi iz zavoja čudnom putanjom, dok Pedrosa vidi prostor ispred sebe i ide u njega, ali ubrzo ostaje bez njega dok je iza sunarodnjaka”.

“Mislim da nitko od vozača nije izveo opasan i besmislen potez, već su se samo našli na istom dijelu asfaltu u svom utrkivanju”, zaključio je.

Nitko od iskusnog trojca nije službeno kažnjen jer se radilo o trkaćem incidentu. Oštećeni Dovizioso se složio s odlukom jer bi sankcioniranje bilo previše.

“Mislim da se radi o teškoj odluci, ali s obzirom na okolnosti i da nismo prelazili limit, kažnjavanje bilo koga ne bi bilo dobro”, kazao je Dovi.

“Na kraju dana, nije lako kad ne pogriješiš, a vratiš se bez bodova”, zaključio je Dovi koji je sada pao na peto mjesto u poretku vozača s 24 boda zaostatka za aktualnim prvakom Marquezom.